Golfbanen blijven open, najaarscompetitie van de baan

De dinsdag aangekondigde strikte maatregelen en 'lockdown-light' in verbond met de coronacrisis hebben ook gevolgen voor de golfwereld, al mag er gelukkig wél gegolfd blijven worden.
golfbaan

Dat golf dit keer niet volledig gesloten zou worden, lekte 's middags al een beetje uit, toen de zogenaamde 'routekaart' op internet verscheen. Sporten in teamverband wordt nagenoeg verboden (alleen tot en met achttien jaar geldt een uitzondering voor onderlinge wedstrijden) maar sporten waarbij anderhalve meter afstand in acht kan worden genomen - en de groepsomvang niet groter is dan maximaal vier personen - mogen door blijven gaan.

Dat is goed nieuws voor de golfers en de golfbanen, als zullen de maatregelen ook hier verstrekkende gevolgen hebben nu clubhuizen goeddeels gesloten moeten worden en er daarmee een einde komt aan de discussie van de afgelopen weken over het wel of niet open mogen houden van de horeca op de baan. Afhaalpunten voor broodjes in de baan of koffie onderweg zijn wel toegestaan, mits er geen groepsvorming ontstaat en de consumpties buiten genuttigd worden maar de reguliere horecavoorziening moet voor (zeker) vier weken gesloten blijven vanaf woensdag 14 oktober om 22.00 uur. Kleedkamers en douches worden gesloten, de golfshop en toiletten blijven wel open. Denk er daarbij wel aan een mondkapje te dragen in de binnenruimte. Het dringende advies wordt op korte termijn omgezet in een draagplicht, maar daarop vooruitlopend is het raadzaam het advies zonder discussie op te volgen om er zeker van te zijn dat de golfbaanexploitant niet met nog strengere maatregelen wordt geconfronteerd.

Omdat wedstrijden niet zijn toegestaan - groepsvorming en extra reisbewegingen - gaat er alsnog een streep door de najaarscompetitie en de jeugdcompetitie van de NGF. Beide competities zijn daarmee definitief van de baan voor 2020, zo meldt de federatie op haar website. Over onderlinge wedstrijden en lessen is nog geen extra informatie bekend. De NGF en NVG werken eraan dit zo snel mogelijk duidelijk te hebben.

Boek een greenfee en steun je lokale golfbaan met inachtneming van de nieuwe (en reeds bestaande) regels. Samen kunnen we er voor zorgen dat de golfbanen openblijven.

Laatste nieuws