Kim wint, Van Dam eindigt met kleurrijke kaart in staart

Slechts acht speelsters wisten Aronimink GC op de knieën te dwingen en alleen Sei Young Kim deed dat met schijnbaar gemak. De Zuid-Koreaanse bleef de rest van het veld ruim voor. Het verschil met Anne van Dam was maar liefst 27 slagen
Young Kim

De cut halen in een major is altijd goed, maar daarmee is het goede nieuws over de rol van Anne van Dam in het KPMG Women's PGA Championship wel verteld. Nadat ze op vrijdag on the number het weekend haalde, speelde ze zaterdag - samen met haar goede vriendin Popov - een prima ronde die haar evenwel geen winst in het klassement opleverde.

Dat deed de slotronde in 76 helemaal niet. Van Dam, begonnen op hole tien, maakte weliswaar enkele birdies (op hole vijftien, zestien en hole vijf), maar leverde veel meer slagen in. De bogeys op vier, elf en twaalf waren nog tot daar aan toe, het waren vooral de scores op hole drie (dubbel bogey) en hole zeventien (quadruple bogey) die haar kaart kleurden en tekenden en ervoor zorgden dat ze met een totaal van +13 genoegen moest nemen met de gedeeld zeventigste plaats.

Met +13 leverde de Nederlandse maar liefst 27 slagen in op winnaar Sei Young Kim. De Zuid-Koreaanse begon met een bescheiden (2 slagen) voorsprong aan de laatste ronde, maar had het beste duidelijk voor het laatst bewaard. Met een ronde in 63 slagen ging ze niet alleen naar -14, de tienvoudig winnaar op de LPGA tekende daarmee ook voor de beste score van de week en dat was ruim voldoende om haar eerste Major veilig te stellen.

Einduitslag

Laatste nieuws