Hatton houdt stand

De zege van de 28-jarige Engelsman kwam op de slotdag van het BMW PGA Championship geen moment meer in gevaar. De voorsprong waarmee hij de dag begon stond vrijwel de gehele dag op het bord waardoor Hatton zijn vijfde zege op de European Tour binnenhaalde.
hatton

Helemaal van een leien dakje ging het niet voor de nummer vijftien van de wereld. Vooral op de greens spatte de frustratie er soms vanaf. 'How did that not go in?', hoorde je hem op een gegeven moment roepen nadat een van zijn putts de rand van de hole lipte, om een paar holes later in ongeloof zijn putter omhoog te gooien na wéér een portie 'onrecht'.

Echt van slag raakte de op een paar uur van de paar opgegroeide Engelsman daardoor overigens niet. Hij hield het hoofd koel, prikte hier en daar wel een birdie binnen, en zag bij het oplopen van de achttiende dat hij een comfortabele drie slagen voor stond.

Die marge was niet alleen te danken aan zijn - tot dat moment - eigen spel dat met vijf birdies en een bogey prima was, nadat de laatst overgebleven uitdager Victor Perez bogey maakte op dertien en zeventien, was de strijd gestreden. Zeker toen Hatton op achttien ook nog eens het geluk van de winnaar bleek te hebben toen zijn slag naar de green luttele centimeters over de waterhindernis landde.

Hatton, die al tijdens de ronde erkende bloednerveus te zijn geweest een kans te hebben het flagship event te winnen, het toernooi waar hij als vijfjarige kleuter al met zijn vader ging kijken, eindigde het toernooi met een slotronde in 67 slagen, en een totaal van -19, vier slagen minder dan runner-up Perez die met -15 genoeg moest nemen, die daarmee Sullivan en Reed op zijn beurt één slag achter zich liet.

Voor Hatton betekende de zege in het voorlaatste Rolex toernooi van het seizoen alweer de derde zege in een van de prestigieuze toernooien van het circuit, goed voor een exemption voor vijf jaar bovendien.

'Ik kan het bijna niet geloven. Dit toernooi winnen is altijd een van mijn grote doelen geweest. Natuurlijk had ik het liever gezien voor volle tribunes maar ik ben blij dat ik dit heb ik kunnen doen. Ik ga nu de top-10 van de wereld in, ook dat is heel bijzonder en een van mijn doelen geweest sinds ik begon met golf.'

Joost Luiten miste vrijdag de cut terwijl titelverdediger Danny Willett niet verder kwam dan de gedeeld 32ste plaats.

Einduitslag

Laatste nieuws