Van Dam 'on the number' naar weekend

Het was lang spannend voor de Nederlandse nummer 1. Zou ze de schifting wel of niet overleven na haar tweede opeenvolgende +3? Het werd, bij het sluiten van de markt, wel. En dus heeft Anne van Dam twee dagen om te klimmen op het leaderboard in het KPMG Women's PGA Championship.
anne van dam

Het is moeilijk spelen op de Aronimink Golf Club. Slechts dertien speelsters staan na 36 holes onder par, en koploper Sei Young Kim kwam ook niet verder dan -4 in het met ruim vier miljoen dollar gedoteerde Major.

Voor Anne van Dam, die haar tweede ronde op hole 10 begon, leek er lang geen vuiltje aan de lucht. Op haar back nine tekende ze voor zeven parren, één bogey en één birdie om comfortabel in het pak te blijven. Kort na de turn ging het echter ineens hard de verkeerde kant op voor de inwoonster van Lake Nona. Op hole een, hole drie en hole vier verloor ze een slag, en de bogey op hole acht leek haar net het zetje naar de verkeerde kant van de cutline te geven.

+7 was inderdaad één slag teveel geweest, maar op de slothole toonde Van Dam karakter, richtte zich op en perste er alsnog een birdie uit, een beslissende birdie naar later zou blijken want +14 was voor haar - en dertien andere speelsters - precies genoeg om door te mogen naar het weekend waarin ze op zaterdag is gekoppeld aan haar goede vriendin, en Open winnaar, Sophia Popov.

Leaderboard

Laatste nieuws