Luiten naar huis

Door twee dure holes miste Joost Luiten de cut in het BMW PGA Championship. Shane Lowry en Matthew Fitzpatrick leiden de dans op Wentworth.

Luiten naar huis

Luiten begon het vlaggenschiptoernooi van de Europese Tour gisteren met een ronde level par (72) en zou aan nog zo'n ronde voldoende hebben gehad om zijn verblijf in Engeland te verlengen. Dat zat er echter niet in. Met een 75 (+3) bleef de cut – die op level par kwam te liggen – buiten bereik.

De Nederlander liep door een triple bogey op de par-4 derde hole al snel achter de feiten aan, daar kon de birdie op de hole erna weinig aan veranderen. Toen hij vlak na de turn ook nog een double bogey moest noteren op de par-3 tiende hole, was het pleit beslecht. Op weg naar het clubhuis maakte Luiten nog twee birdies en een bogey, maar de cutlijn kwam geen moment meer in zicht.

Dat dit een dure misser is, schreven we gisteren al. Vorige week greep Luiten door een slechte derde ronde naast een topnotering in het Schots Open – waar net als deze week 7 miljoen euro te verdelen was – en deze week wordt er dus helemaal niets verdiend. Om zich te plaatsen voor de seizoensfinale moet hij ergens de komende weken meedoen voor de overwinning in een van de resterende kleine toernooien. Een lastige opgave.

De leiding is halverwege het BMW PGA Championship in handen van Shane Lowry en Matthew Fitzpatrick. Beiden begonnen gisteren met een 67 en voegden hier vandaag een 65 aan toe voor een totaal van -12. Tyrrell Hatton volgt op een slag, terwijl de rest van het veld al drie slagen moet toegeven.

Leaderboard

Met een triple - en een double bogey kwam de cut geen moment in de buurt.
Tour
  • Golfsupport