Getest: Samsung Galaxy Watch Golf Edition

Deze smartwatch staat zijn mannetje als caddie, maar heeft daarnaast nog veel meer in huis.
Samsung Galaxy Watch Golf Edition

Samsung is voor de drie golfhorloges in deze lijn een samenwerkingsverband met GolfBuddy aangegaan. Normaal gesproken betaal je een jaarlijks bedrag voor de Smart Caddie app, maar die abonnementskosten zijn levenslang 'afgekocht', zodat je met deze horloges altijd toegang hebt tot gps-informatie op 40.000 golfbanen wereldwijd.

De Golf Edition kan probleemloos doorgaan voor een normaal horloge en is te personaliseren met een eindeloze hoeveelheid wijzerplaten.

De Golf Edition (46mm, foto boven) en Active2 Golf Edition (44 en 40 mm, foto onder) geven je afstanden tot de voorkant, het midden en de achterkant van de green, laten lay-up afstanden zien en houden je afstanden en scores/putts bij. Als je aan de bezel draait, krijg je op het hoge resolutie Amoled touchscreen een afbeelding van de hole te zien – je kunt zelfs kiezen tussen een grafische weergave of een satellietfoto.

De Active2 is er in 40 en 44 millimeter doorsnede.

Dankzij het gebruik van afstandsbogen – zowel vanuit de positie van de gebruiker als teruggerekend vanaf de vlag – kun je precies zien welke club nodig is voor je drive, lay-up of approach. Ook kun je met een beweegbare aanwijzer afstanden naar een punt op de fairway of de green te weten komen, waarbij hij bij lay-ups automatisch berekent hoeveel je nog overhoudt naar de vlag.

Van sommige banen in Korea en Amerika zijn zelfs de ondulaties op de green te zien, maar door de bepekte beschikbaarheid is dit vooral een 'kijk-eens-wat-we-kunnen'-functie.

Met de draaiende bezel en het touchscreen navigeer je snel en eenvoudig door de beschikbare holeinformatie.

Door de geïntegreerde gratis Smart Caddie app functioneren de Golf Edition en Active2 Golf Edition geweldig als gps-golfhorloges, maar onder de motorkap zijn het uitgebreide smartwatches die nog veel meer kunnen. Vooral als je ze koppelt aan je smartphone.

Ze beschikken over een enorm aantal fitnessfuncties voor allerlei sporten, je kunt muziek en foto's uploaden, berichten en mails ontvangen, bellen, betalen, afspraken bijhouden en ga zo maar door.

Prijs: € 380 (Golf Edition), € 400 (Active2)

www.samsung.com

www.jumbogolfwereld.nl

Met een druk op het touchscreen heb je snel het aantal meters tot een bepaald punt, plus de afstand die je overhoudt tot de vlag.

Golfers Magazine zegt: 'Van alle gps-horloges die we hebben getest, is de Golf Edition zonder twijfel de mooiste – met afstand. De meeste golfhorloges hebben toch een wat plastic, net iets te plomp uiterlijk, maar deze smartwatch kan probleemloos doorgaan voor een authentieke klok. Hij voelt even robuust als hij eruitziet en je hebt een enorme aantal wijzerplaten tot je beschikking om 'm te personaliseren.'

'Die veelzijdigheid vind je ook onder de motorkap. De set-up is tijdrovend en het is een behoorlijke gepuzzel met verschillende accounts en wachtwoorden om de Golf Edition te koppelen aan je telefoon, maar daarna werkt hij snel en probleemloos. Je hebt eigenlijk gewoon een smartphone met 4 GB geheugen om je pols zitten en gadgetliefhebbers kunnen hun hart ophalen met alle apps en mogelijkheden.'

'Wij schakelden alle meldingen al snel uit, want in de baan ben je met golf bezig en wil je het contact met de buitenwereld juist minimaliseren. Download voor je ronde alvast de golfbaan die je gaat spelen en de Golf Edition ziet automatisch waar je bent. Starten en gaan.'

'Normaal gesproken zitten we in het laser-kamp, en nog steeds is de snelheid en flexibiliteit van het met één druk op de knop schieten van de afstand tot de vlag of een bunker ongeëvenaard, maar eerlijk is eerlijk: de Smart Caddie gps-app is zeer functioneel. De afstand tot voorkant, midden en achterkant green weten, is informatief en nodigt uit tot het maken van slimme clubkeuzes. Midden green betekent in de meeste gevallen beter scoren.'

'In veel gevallen is deze basic informatie voldoende en hoef je je verder niet te laten afleiden door het indrukken van allerlei knoppen. Wil je echter zien hoe de hole loopt, de afstanden tot bepaalde punten berekenen en afstanden of scores bijhouden, dan is een draai aan de bezel voldoende om deze extra informatie te ontsluiten. En dankzij het touchscreen werkt alles simpel en intuïtief.'

'Een prachtige smartwatch met eindeloze mogelijkheden.'

Laatste nieuws