Achtbaanrit Van Dam

In de laatste ronde had de scorekaart van Anne van Dam alle kleuren van de regenboog. Het werd uiteindelijk een 72 en een gedeeld 18de plaats. Mel Reid won.
Achtbaanrit Van Dam

Met drie keer een ronde onder par (67, 68, 69) begon Van Dam de laatste ronde van de Shoprite LPGA Classic keurig in de top-10 en lag een topnotering voor het grijpen. Die leek na twee holes echter al in de prullenbak te kunnen.

De dit weekend 25 geworden Arnhemse begon met bogey-triple bogey en leek aan een vrij val op het leaderboard begonnen. De twee holes daarna klom ze echter weer net zo hard omhoog met een eagle en een birdie. En zo ging het eigenlijk de hele ronde door.

In achttien holes maakte Van Dam een triple, een dubbel, drie bogeys, drie birdies en twee eagles. Ook op de afsluitende par-5 won ze twee slagen, zodat er uiteindelijk een 72 (+1) op de borden kwam. Het bracht haar totaal op -8 voor het toernooi, wat een gedeeld 18de plaatst betekende. Solide, maar er leek lang meer in het vat te zitten.

De winst ging uiteindelijk naar Mel Reid, die met -19 haar naaste achtervolgers op twee slagen afstand wist te houden. Het is de eerste overwinning van de 33-jarige Engelse op de LPGA Tour. In Europa wist ze zes keer te winnen.

Leaderboard

Laatste nieuws