Joost spoelt weg

Luiten begon de derde ronde van het Schots Open met uitzicht op een topprestatie in een sterk bezet kampioenschap. Maar hij bleek zaterdag niet voldoende opgewassen tegen de elementen.
Joost Luiten

Joost Luiten speelde de derde ronde van het met zeven miljoen gedoteerde Schots Open in 76 slagen om op een totaal van twee onder par te komen. Hij maakte twee birdies op de par-71 baan van de Renaissance Club in East Lothian, maar ook vijf bogeys en een double bogey.
De Nederlandse nummer een verspeelde vijf slagen op de tweede negen, in een fase van de ronde dat het weer niet slecht, maar heel slecht werd. Op tal van plaatsen op de fairways ontstonden plassen en de greenkeepers moesten vaak met hun squeezies hun uiterste best doen om de greens speelbaar te houden.
De gemiddelde score van de 66 spelers die de cut hadden overleefd was 72,72 – op zich nog niet eens zo extreem, maar wel twee volle slagen hoger dan op vrijdag.
Er waren zeventien spelers die op dag 3 onder par bleven en dat waren vooral de mannen die vroeg waren gestart.

Met twee onder staat Luiten gedeeld 31ste – op zeven slagen van de onverstoorbare Robert Rock die met een birdie en niet meer dan twee bogeys een 71 in de boeken bracht.
De 43-jarige Engelsman begint de laatste ronde met twee slagen voorsprong op zijn landgenoten Tommy Fleetwood (een 69 in de derde ronde) en Ian Poulter (73) plus de Australiër Wade Ormbsy (70) en de jonge Zweed Marcus Kinhult (71).
Lucas Herbert, de nummer een na 36 holes, zakte door een 79 naar de gedeelde 22ste positie.
Rock won twee keer op het hoogste niveau, voor het laatst echter begin 2012. Toen klopte hij in het Abu Dhabi Championship Rory McIlroy en Tiger Woods.
De laatste jaren maakt Rock vooral naam als coach van een aantal goede pro’s van de Europese en de Ladies European Tour en is zijn speelschema niet zo vol. Mede daardoor zakte hij op de wereldranglijst naar de 346ste plaats, maar hij slaagt er toch steeds in om vrij eenvoudig zijn tourkaart te behouden..

Ziggo Sport Golf zendt de vierde ronde zondag van 12.30 tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit.

Stand na derde ronde en zondag Live Scoring via website Europese Tour

Laatste nieuws