Van Dam doet volop mee in Shoprite Classic

Een topnotering - en wie weet wat nog meer - is een reeel doel in het weekend van het toernooi op de LPGA Tour voor de Nederlandse troef in Amerika. Het gat met de leiding is overzichtelijk.
anne van dam

De jarige Van Dam ging vroeg van start op de Bay Course van Seaview aan de noordoostkust van de Verenigde Staten. Wat haar score precies waard was, liet dan ook even op zich wachten, maar dat Van Dam in uitstekende positie het weekend in zou gaan, was zeker.

Na de eerste ronde was al duidelijk dat de Nederlandse in puike vorm aan de start was verschenen bij de met twee miljoen dollar gedoteerde wedstrijd van de LPGA. Ze leverde in de eerste omloop maar één slag in, maar zette daar drie birdies en zelfs een eagle tegenover en stapte daardoor met een 67 (-4) van de baan.

Een dag later deed ze nauwelijks onder voor die score. Er was weliswaar geen eagle te vinden op haar kaart, en ze leverde op twee holes een slag in, maar dankzij vijf birdies bleef ze opnieuw ruim onder par (68 / -3) en nestelde ze zich met -7 in de top-10 van het veld dat met -11 wordt aangevoerd door de Japanse Nasa Hataoka.

Leaderboard

Laatste nieuws