Luiten levert wat in

Na de fabuleuze 63 van gisteren, moest Joost Luiten vandaag in het Schots Open genoegen nemen met een ronde boven par. Hij gaat echter nog steeds kansrijk als gedeeld 6de het weekend in.
Luiten levert wat in

Dat hij niet zoals gisteren negen birdies zou maken, was misschien te verwachten, maar de Nederlander zal teleurgesteld geweest zijn dat het er maar één was – en dat hij daar twee bogeys tegenover zette. Met de 72 (+1) zakt hij van de tweede naar de zesde plaats (-7).

Luiten had op dag twee van het Schots Open een valse start: zowel op hole één als hole twee moest hij een slag inleveren. Op vijf won hij een slag terug op de links van de Renaissance Club, maar daar bleef het bij. Op weg naar het clubhuis maakte de nummer 77 van de Race to Dubai dertien parren op rij, zodat hij tot een klein groepje behoorde dat niet onder par wist te duiken. Opvallend genoeg hoorde ook Lee Westwood (71) – die gisteren met een 62 de leiding nam – tot dit clubje.

De schade op het leaderboard bleef gelukkig redelijk beperkt. Met een gedeeld zesde plaats (-7), op slechts vier slagen van Lucas Herbert, gaat Luiten nog steeds in kansrijke positie het weekend in. Ook zitten er maar vier spelers tussen Luiten en de leider.

Paul Lawrie speelde vandaag zijn laatste ronde op het hoogste niveau. De 51-jarige Schot, die in 1999 The Open won, kan het fysiek niet meer aan om honderden ballen per dag te slaan, terwijl hij dat naar eigen zeggen wel nodig heeft om mee te kunnen doen. Hij weigert week na week kansloos de cut te missen en de plek in te nemen van jongere collega's. Na 29 jaar, 4 maanden en 16 dagen zette hij er een punt achter, helaas door de afwezigheid van publiek zonder een staande ovatie. We zien de sympathieke Schot nog wel terug op de Senior Tour.

Leaderboard

Laatste nieuws