Superstart Luiten

Na een sublieme eerste ronde van het Schots Open staat Joost Luiten gedeeld tweede, een slag achter Lee Westwood.
Joost Luiten

Het is meer dan 22 jaar geleden dat Lee Westwood het Schots Open won. In juli 1998 had de toen 25-jarige Engelsman op Loch Lomond vier slagen voorsprong op Ian Woosnam en een aantal anderen.
Westwood heeft een kans om zijn tweede zege van het jaar en de 26ste van zijn carrière op de Europese Tour te behalen. Hij had slechts 62 slagen – een evenaring van het officiele baanrecord – nodig voor de moderne de par-71 linksbaan van de Renaissance Golfclub, het hobbyproject van de Amerikaanse multimiljonair Jerry Sarvadi.
Westwood liet op de openingsdag van zijn twintigste Schots Open onder andere twee eagles noteren.

Joost Luiten opende het Schots Open van 2019, ook op de Renaissance Golfclub, met een 67 – op een dag dat 118 van de 156 spelers onder par bleven. Hij voegde daar op vrijdag een 71 aan toe, maar vier onder par was niet voldoende om de cut te halen.
Nu startte de enige Nederlander in het kampioenschap met een 126 man tellende veld – er is immers in oktober veel minder daglicht dan in juli – met een veel en veel betere 63. Hij maakte maar liefst negen birdies.
Het is de derde keer dat de Nederlandse nummer een wedstrijd van de Europese Tour met een 63 begint. Voor het laatst was dat in het KLM Open van 2015. Toen werd hij, op de Kennemer, echter 23ste

Westwood gaat overigens voor de zeventiende keer in zijn lange loopbaan na dag 1 kop aan in een wedstrijd van de Europese of de PGA Tour. Zijn trackrecord is echter niet geweldig: hij won maar drie keer als hij na de eerste achttien holes leidde.

Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 12.30-18.30 uur rechtstreeks uit. Joost Luiten slaat om 10.14 uur onze tijd af.
Stand na eerste ronde en vanaf 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Laatste nieuws