Deze Week: Alleen Joost mag naar Schotland

Alleen Joost Luiten in Schots Open … Geen toppers in Sanderson Farms Championship … Anne van Dam speelt in New Jersey … Robbie van West enige Nederlander in Italiaans Challenge Open
Renaissance Golfclub

Europese Tour

Toernooi: Aberdeen Standard Investments Scottish Open
Data: 1 – 4 oktober 2020
Baan: The Renaissance Club, Dirleton, North Berwick (Sch)
Lengte: 6.715 meter
Par: 71
Prijzengeld: $ 7.000.000
Mooie namen: Tommy Fleetwood, Lee Westwood, Matthew Fitzpatrick, Matt Wallace, Bernd Wiesberger en Danny Willett
Nederlanders: Joost Luiten
Winnaar in 2019: Bernd Wiesberger (Oos)
Laatste winnaars: 2019 – Bernd Wiesberger (Oos), 2018 – Brandon Stone (Z-A), 2017 – Rafa Cabrera Bello (Spa), 2016 – Alex Noren (Zwe), 2015 – Rickie Fowler (VS)
Televisie: Alle dagen Live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 12.30 – 18.30 uur. Zaterdag van 13.00 -18.30 uur en zondag van 12.30 – 18.00 uur
Bijzonderheden: Het is zuur, maar voor de ‘andere’ Nederlanders is deze week geen plaats. En net nu dat er in één toernooi zo’n beetje evenveel te verdienen valt als in de hele UK Swing.
Er doen 126 spelers mee op de nieuwe linksachtige baan ten oosten van Edinburgh en tal van goede en meer dan gemiddelde pro’s vinden het rondwarende virus nu ineens geen probleem.
Hoe vaak hebben we het al niet gezegd, beste vrienden? Money talks!
Joost Luiten miste vorig jaar de cut. Zijn trackrecord in dit kampioenschap is drie gehaalde cuts in zes deelnames en een top-10 plaats in 2015, het jaar dat Rickie Fowler won op Gullane. Joost Luiten werd toen vierde.
In de zomer van 2019 won Bernd Wiesberger door in een play-off van Benjamin Hebert te winnen. Beiden kwamen op een totaal van 22 onder par uit.
De Fransman Hebert verloor vorig jaar nog twee verlengingen, in het Chinees Open en in het Turkish Airlines Open. Hij heeft nog steeds niet gewonnen op de Europese Tour.
Vanaf donderdag 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

PGA Tour

Toernooi: Sanderson Farms Championship
Datum: 1 – 4 oktober 2020
Baan: Country Club of Jackson, Jackson, Mississippi (VS)
Par: 71
Lengte: 6.822 meter
Prijzengeld: $ 6.600.000
Mooie namen: Sergio Garcia, Henrik Stenson, Sungjae Im, Rafa Cabrera Bello, Louis Oosthuizen en Sébastian Muñoz
Winnaar in 2019: Sébastian Muñoz (Col)
Laatste winnaars: 2019 – Sébastian Muñoz (Col), 2018 – Cameron Champ (VS), 2017 – Ryan Armour (VS), 2016 – Cody Gribble (VS), 2015 – Peter Malnati (VS)
Televisie: Alle dagen Live op Ziggo Sport Golf van 22.00-1.00 uur.
Bijzonderheden: Het uit Mississippi afkomstige Sanderson Farms is een van de grootste bedrijven van de Amerikaanse pluimvee-industrie.
Er worden naar eigen zeggen elke week tien miljoen kippen geslacht.
Sanderson Farms zet op jaarbasis ruim 2,6 miljard dollar om en dus kon er wel 6,6 miljoen af voor een wedstrijd van de PGA Tour.
Dat het veld matig is, mag de pret kennelijk niet drukken.
Vanaf donderdag 15.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

LPGA Tour

Deze week, van 1 – 4 oktober, wordt op de Bay Course van Seaview (New Jersey) de Shoprite LPGA Classic gespeeld. Anne van Dam staat op de deelnemerslijst van het met twee miljoen dollar gedoteerde toernooi.
Meer informatie en vanaf donderdag 14.00 uur Live Scoring via website LPGA Tour

Ladies European Tour

Pas in november ( 4 – 6) gaat de Tour verder. Dan staat op de Emirates Golfclub (Faldo Course) de met 260 duizend euro gedoteerde Omega Moonlight Classic op het programma. Daarna volgen er, zo werd er maandag bekendgemaakt, twee toernooien in - of all places - Saoedi-Arabië. Van 12 - 15 en van 17 - 19 november kunnen de dames in totaal meer dan een miljoen verdelen.
Dat het land een op zijn zachtst gezegd een zeer discutabele rol op het gebied van mensenrechten in het algemeen en vrouwenrechten in het bijzonder heeft, kan de chief executive van de Ladies European Tour geen zier schelen. Mevrouw Alexandre Dumas zegt er zelfs trots op te zijn om een vrouwentoernooi in Saoedi-Arabië te organiseren. .
Meer bijzonderheden via website Ladies European Tour

Challenge Tour

Van 1 – 4 oktober wordt op Golfclub Castelconturbia bij Agrate Conturbia – even ten zuiden van het Lago Maggiore – het Italiaans Challenge Open Eneos Motor Oil gespeeld. Het kampioenschap is gedoteerd met drie ton.
Dat is voor de Challenge Tour veel geld, maar een en ander vloeit voort uit de verplichting die de Italianen hebben. Omdat het land de Ryder Cup 2023 organiseert, moeten er tien jaar lang goede wedstrijden van de Europese, de Challenge en de Legends Tour worden georganiseerd.
Robbie van West is in Piëmont de enige Nederlandse deelnemer.
Meer informatie en vanaf donderdag 9.00 uur Live Scoring via website Europese Tour

Pro Golf Tour

Het volgende toernooi? Het afsluitende, met vijftigduizend mille gedoteerde Castanea Resort Championship, dat van 28 – 30 september, dus deze week, plaatsvindt op Golfresort Adendorf, even ten zuidoosten van Hamburg.
Meer bijzonderheden en scoring via website Pro Golf Tour

Alps Tour

Het met veertig mille gedoteerde Alps de Las Castillas wordt van 30 september – 2 oktober gespeeld op de baan van de Golf en Countryclub Salamanca-Zarapicos. Salamanca ligt ten westen van Madrid, niet al te ver van de grens met Portugal.
Meer bijzonderheden en vanaf woensdag Live Scoring via website Alps Tour

PGA Holland

Het PGA Kampioenschap zal op 8 en 9 oktober op het Zuid-Hollandse Kleiburg worden georganiseerd.
Meer informatie via website PGA Holland

Laatste nieuws