Swafford zegeviert op Punta Cana

Voor opkomende talenten en spelers uit de achterhoede was dit misschien wel dé week om hun kans te pakken. In het matig bezette Corales Puntcana Resort & Club Championship greep Hudson Swafford die met beide handen.
swafford

Wie op de wedstrijd van de PGA Tour op zoek was naar 'grote namen' moest heel goed zoeken deze week. Een week na het U.S. Open lieten alle kanonnen verstek gaan. Henrik Stenson, Graeme McDowell, Charlie Hoffman, daarmee waren de grote namen wel zo'n beetje vermeld.

Een uitgelezen kans dus voor spelers die op zoek waren naar hun eerste zege, of die er eindelijk nog eens wilden winnen en tot die laatste categorie hoorde winnaar Swafford.

De 33-jarige Amerikaan won één keer eerder in zijn loopbaan, het CareerBuilder Challenge in 2017, maar voor de doorbraak zorgde dat niet. In de jaren die volgden boekte hij weinig aansprekende resultaten en in de buurt van een zege kwam hij niet meer, mede ook door een operatie aan zijn voet die hem het lopen bijna onmogelijk maakte.

'Het is een gevecht geweest de afgelopen jaren', keek Swafford terug op de periode sinds zijn eerste zege, en ook op de slotdag ging het niet vanzelf. Met een schijnbaar comfortabele voorsprong op zak leverde hij op de back-nine drie slagen in voor hij de wedstrijd met een birdie op zeventien alsnog in zijn voordeel deed kantelen en runner-up McCumber met lege handen achterliet.

Einduitslag

Laatste nieuws