Wéér Catlin

Met een afsluitende 64 ging John Catlin in het Iers Open iedereen voorbij en won hij zijn tweede toernooi in drie weken.
Wéér Catlin

De 29-jarige Amerikaan won al vier keer op de Asian Tour, maar tot deze maand had hij geen vol speelrecht op de Europese Tour en stond hij slechts 155ste op de Order of Merit.

Dat veranderde toen hij begin deze maand in het Andalucia Masters Martin Kaymer achter zich wist te houden en de beker omhoog mocht houden. Het bleek een enorme boost voor zijn zelfvertrouwen. In Iers het Open herhaalde Catlin het kunstje en won hij zijn tweede titel in één maand.

De omstandigheden waren – na een vorstvertraging – beter dan ze de hele week zijn geweest, maar de leiders wisten er geen gebruik van te maken. Catlin wel. De Amerikaan maakte op het Galgorm Spa & Golf Resort zeven birdies, waarvan drie op zijn laatste vier holes.

De 74 (-6) bracht hem op tien onder par voor het toernooi, waarmee hij overnight leader Aaron Rai (-8) op afstand wist te houden.

Joost Luiten kwam met een prima weekend (69-67) dicht in de buurt van zijn derde top-10 van het seizoen, maar hij strandde uiteindelijk op plaats 11 (-3). Daarmee was hij wel weer eens de beste Nederlander.

Daan Huizing (69) wist in de buurt te blijven met een 14de plaats (-2), terwijl Lars van Meijel (69) meer terrein moest toegeven met een 35ste plaats (+4). Wil Besseling kon niet zoals de afgelopen weken meedoen voor een topnotering, maar tekende op de slotdag wel voor zijn beste ronde van de week (68) – het resulteerde in een 54ste plaats (+8). Darius van Driel wist de hele week niet onder par te komen en moest genoegen nemen met een plek in het achterveld (+10).

Leaderboard

Laatste nieuws