Huizing houdt top-10 in zicht

Ook na drie dagen heeft de Soestenaar een topnotering in zicht. Na een ronde in level par is de achterstand op de top-10 te overzien. Dat geldt ook voor Joost Luiten die na een ronde onder par maar één slag achter Huizing staat.
huizing

Hoewel de omstandigheden ideaal waren op de derde dag van het Dubai Duty Free Irish Open op het Noord-Ierse Galgorn, werd er niet laag gescoord. Karlberg (T11) gooide er een 65 uit, Lengden en Janewattananond (T3) een 66, maar er was niemand die de baan af wist te breken.

Ook de vijf Nederlanders niet. Sterker, op een nagenoeg windstille dag speelde alleen Joost Luiten onder par op de lastige baan in Ballymena. Luiten, op +1 het weekend in gekomen, maakte vier birdies en drie bogeys voor een ronde in één onder par (69) maar steeg daarmee wel in het algemeen klassement. Met nog één ronde te gaan staat de Nederlandse nummer 1 gedeeld achttiende, met een score van level par.

Dat is maar één slag meer dan de Nederlandse koploper, Daan Huizing. De man uit Soest speelde een degelijke ronde, leverde twee slagen in en won er twee, voor een ronde in level par en ook dat was voldoende voor een (bescheiden) winst op het leaderboard. Met een totaal van -1 na 54 holes heeft Huizing drie slagen achterstand op de top-10 en zeven op koploper Rai die met -8 een minimale voorsprong heeft op nummer twee Antcliff.

De overige landgenoten die de cut haalden konden op moving day geen potten breken. Wil Besseling (+3) en Darius van Driel (+5) delen met nog achttien holes te spelen de 61ste plaats (+8), terwijl Lars van Meijel na een 73 gedeeld 44ste (+5) staat.

Leaderboard

Laatste nieuws