Geurts bij beste tien op EK

Op de Duitser Mathias Schmid stond, net als bij het ELTK op de Hilversumsche twee weken geleden, geen maat, maar met een zevende plaats mocht de Nederlandse speler van de Hoge Kleij tevreden zijn.
geurts

Eigenlijk had het 2020 European Amateur Championship in de week voorafgaand aan het Team Championship op de Hilversumsche in Frankrijk gespeeld moeten worden. Net als veel andere delen van Frankrijk kleurde Bordeaux echter rood, waardoor er een streep ging door het toernooi. Zurich bleek gelukkig bereid om het toernooi op korte termijn alsnog te hosten waardoor de beste amateurs van Europa elkaar deze week troffen op Golf & Country Club Zurich.

Dat Duitsland twee weken geleden in Nederland het ELTK won bleek geen toevalstreffer. Maar liefst vijf spelers uit de top-10 komen van net voorbij Enschede, met Matthias Schmid (die op Hilversum achteloos een 63 maakte) als beste van allemaal. De grote Duitser tekende voor een totaal van -11 en bleef daarmee de rest van het veld ruim voor.

Ook de Nederlanders, waarvan er behoorlijk wat naar Zwitserland waren gereisd.

Bob Geurts eindigde, na drie rondes in 71 slagen - en één omloop in 69 slagen - met -2 als gedeeld zevende en was daarmee ruim de beste Nederlander, zeven slagen voor Nordin van Tilburg (T28 / +5), Kiet van der Weele (T40 / +8) en Koen Kouwenaar (+11) die daarmee zijn amateurloopbaan met een gedeeld 49ste plaats besloot.

Benjamin Reuter en Stan Kraai misten de 54 holes cut.

Einduitslag

Later meer

Laatste nieuws