Honma TR21 ijzers en woods

Bij de TR21 ijzers, woods en hybrides ging Honma op zoek naar lengte en vergevingsgezindheid.
Honma TR21 ijzers en woods

Begin dit jaar introduceerde de Japanse producent de TR20 drivers en TR20 P, V en B blades, en die lijn wordt nu uitgebreid met de TR21 woods, hybrides en afstandsijzers. De clubs zijn goed te combineren.

De TR20 en TR21 lijn zijn prima te combineren.

TR staat voor Tour Release, wat meteen duidelijk maakt dat beide lijnen zich richten op de betere speler. Maar ook die zijn niet vies van balsnelheid en stabiliteit, dus focuste Honma zich bij de TR21 clubs op het combineren van lengte met vergevingsgezindheid.

De TR21 X lijkt op de TR20 B, maar dan met een robuuster design.

De TR21 X ijzers hebben een hol clubhoofd en zijn voorzien van een dun, L-vormig clubblad, waardoor je er makkelijk veel balsnelheid mee genereert. Strategische geplaatste gewichten van wolfraam bevorderen de stabiliteit, terwijl de rest van het clubhoofd is opgevuld met schuim.

Een dun clubblad zorgt voor balsnelheid, gewichten van wolfraam voor stabiliteit.

De ijzers hebben hetzelfde muscle-back design als de TR20 B ijzers, maar dan in een vergevingsgezinder midsize profiel dat bij het adresseren meer vertrouwen geeft. Door de overeenkomsten in design zijn beide sets ook goed te combineren.

De TR21 fairwaywoods borduren voort op de uitgebreide fittingopties van de TR20 drivers. Dankzij de gepatenteerde niet-roterende hosel kunnen de loft en lie worden aangepast zonder dat de 'ruggengraat' van de shaft veranderd.

Er zijn twee versies beschikbaar.

De Big-LB (links) en zijn compactere broertje de FW.

De TR21 Big-LB (14º) is gemaakt van meerdere materialen, waaronder een zware stalen zoolplaat (laag zwaartepunt) en een dun titanium clubblad (balsnelheid). De zoolsleuf achter het clubblad helpt bij een hoge vertrekhoek en veel lengte. De TR21 FW (15º, 16,5º, 18º en 21º) heeft een wat compacter profiel en is uitgerust met aanpasbare zoolgewichten om de vertrekhoek, spin en balvlucht te finetunen.

De TR21 H hybrides hebben een klassiek compact design en een strategisch geplaatst zwaartpunt om de vertrekhoek en spin te optimaliseren. Je wilt de bal immers zacht ook van ver zacht op de green laten landen. Een smallere zool zorgt volgens Honma voor beter contact met de grond tijdens impact.

TR21 H hybride heeft een compact design en relatief smalle zool.

De TR21 lijn ligt vanaf oktober in de winkel en is uitgerust met de handgerolde 60 grams Vizard wood shaft, 65/75 grams hybride shafts en 65 grams ijzershaft. Het geringe gewicht helpt spelers met minder swingsnelheid om de afstand te maximaliseren.

Prijs: € 399 (Big LB wood), € 349 (FW), € 299 (H), € 200 (X staal), € 240 (X graphite)

Laatste nieuws