Huizing houdt de eer hoog

De man die in 2013 het Noord-Iers Challenge Open op Galgorm won, is op dezelfde course de beste Nederlander na dag 1 van het Iers Open.
Daan Huizing

Huizing, die na de herstart van het seizoen 2020 zes van acht cuts miste, maakte drie birdies en drie bogeys voor een score van level par (70) op de parkbaan die ten noordwesten van Belfast ligt. Daarmee is hij gedeeld 23ste.
Hij heeft vijf slagen achterstand op de drie leiders: Dean Burmester uit Zuid-Afrika en de Engelsen Aaron Rai en Jordan Smith. Alledrie de spelers hebben al een keer gewonnen op de Europese Tour.
Joost Luiten – twee bogeys op de laatste drie holes – en Lars van Meijel staan na een 71 nog wel in de top-40.
Dat kan niet worden gezegd van Darius van Driel (73) en Wil Besseling (74).
De lange parkbaan was er op dag 1 van het Iers Open een met twee gezichten. De zestig mannen die in de ochtenduren afsloegen, kwamen tot een gemiddelde score van 71,73. De frisse noordooster zorgde er voor dat de zestig latere starters gemiddeld 72,41 slagen nodig hadden voor hun ronde.

Een van de spelers die een ronduit tegenvallende score had, was regerend Open-kampioen Shane Lowry. De hoogst gerankte speler van het toernooi kwam niet verder dan een 75 (+5).
Als de omstandigheden vrijdag niet verbeteren, zou de cut op +5 uit kunnen komen. Lowry weet dus wat hem te doen staat.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 14.00 – 19.00 uur rechtstreeks uit.
Stand na achttien holes en vanaf 8.40 uur Live Scoring via website Europese Tour

Laatste nieuws