Huizing en Van West zaterdag terug

Subtropische storm Alpha speelt toernooi Europese Tour parten. Extreem harde wind zorgt ervoor dat tweede ronde niet kon worden voltooid. De vrouwen van de LETAS haalden de finish in Praag wel.
huizing

Er werd nog wel gestart, maar met het verstrijken van de dag, werd meer en meer duidelijk dat moeder natuur vandaag spelbreker zou worden. De naar Portugal trekkende storm zorgde eerst voor onstuimige, en later onspeelbare omstandigheden.

De twee Nederlanders in het Open de Portugal hadden de pech bij de vroege starters te horen en zaten daardoor volop in de storm. Robbie van West verteerde dat beter dan collega Daan Huizing. Met acht parren en één birdie handhaafde de Brabander zich op het leaderboard waar hij, op het moment dat de toeter ging, gedeeld 65ste stond, een winst van 27 plaatsen na de openingsronde en met dus nog negen holes te spelen om zich naar de tweede helft van het toernooi te spelen.

Dat zal voor Daan Huizing een enorme uitdaging worden na zijn moeizame eerste negen. De Soestenaar opende goed met een ronde level par, maar liep in de aantrekkende storm veel averij op. Met vijf bogeys en een dubbele bogey leverde hij maar liefst 75 plaatsen in waardoor hij nu ruim buiten de cutline staat.

Leaderboard

LETAS

Op de LETAS wist Zhen Bontan beslag te leggen op de gedeeld zestiende plaats. De speelster van De Pan tekende op de slotdag, net als de eerste dag, voor een 74 en leverde daarmee één positie in ten opzichte van haar uitgangspositie na de tweede ronde.

Pasqualle Coffa, die zich ook plaatste voor de slotomloop van de wedstrijd in Praag vond zichzelf na afloop van het Amundi Czech Ladies Challenge, terug op de gedeeld 54ste plaats. Na een prima 73 in de eerste ronde, kreeg de Brabantse het in de rest van de wedstrijd niet meer op de rit. Met rondes in 80 en 82 slagen kelderde ze flink op het leaderboard.

Einduitslag

Laatste nieuws