Een (golf)jas voor iedereen

Of we nu willen of niet, langzaam maar zeker loopt de tijd van spelen in korte mouwen op zijn einde. Als de dagen korter worden, worden de mouwen langer. Nog even en de jas moet weer van de kapstok. Welke jas draag je tijdens het golfen in de winter?
jas

Tenzij je een enorme koukleum bent, is er weinig lekkerder dan met zo min mogelijk laagjes buiten zijn. Maar precies in die laagjes ligt de oplossing voor spelen bij afnemende temperaturen. Die heerlijk dikke winterjas die je aan hebt op weg naar het clubhuis, is weinig praktisch zodra je de baan in gaat. Draagcomfort, bewegingsvrijheid, vochtafvoer en ventilatie, het zijn allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden.

Een jas die we de afgelopen seizoenen veel zagen op de golfbaan is de gewatteerde jas in een sportieve uitvoering. Ook de herfst- en winterkleding voor 2020 is licht en comfortabel, zodat je vrijuit kunt swingen terwijl het je wel warm en droog houdt.

Er is veel technische golfkleding verkrijgbaar en veel grote kledingmerken hebben ook uitstekende golfjassen. Maar wat als je nu op zoek bent naar een jas die ook buiten de golfbaan te gebruiken is? Eentje die misschien niet specifiek gemaakt is om in te golfen, maar waarmee dat wel kan en bovendien ook goed draagbaar is bij andere gelegenheden? Dan is het verstandig om goed te kijken naar welke jas je kiest voor de golfbaan. Er zijn vele honderden jassen, voor alle seizoenen, en ja, ook voor op de golfbaan.

Laatste nieuws