Cink draait de klok terug

Na elf jaar won Stewart Cink eindelijk weer een toernooi op de PGA Tour. In het Safeway Open tekende de 47-jarige Amerikaan voor zijn zesde titel op het hoogste niveau.
Cink draait de klok terug

De laatste keer dat Cink met de beker omhoog stond was in 2009 op Turnberry, toen hij een 59-jarige Tom Watson in The Open afhield van een legendarische overwinning. Zoals zo vaak bleek het winnen van een Major één ding en het vasthouden van de vorm na zo'n hoogtepunt iets heel anders: in de elf jaar daarna eindigde hij nog maar 15 keer in de top-10 en wist hij niet meer te winnen.

Afgelopen week lachten de golfgoden hem echter weer toe. Met zijn 23-jarige zoon op de tas kwam hij in vier ronden tot een totaal van 21 onder par, met twee keer een 65 (-7) in het weekend. Het was genoeg om zich voor de zesde keer tot winnaar te laten kronen.

'Het was een dag vol emoties', gaf Cink na zijn ronde toe. 'Ik was dankbaar, bang en heel blij dat ik eindelijk weer eens in deze positie was. Die laatste handvol holes in een toernooi op de PGA Tour, met jouw naam bovenaan het leaderboard zijn heftig. Maar ik heb mijn zoon als caddie, mijn vrouw die herstelde is van borstkanker loopt me ons mee, ik ben 47 en doe mee op het hoogste niveau. Dan moet je proberen het maximale uit de spel te halen. Gelukkig was het genoeg.'

Met zijn overwinning verdiende Cink speelrecht voor de rest van dit seizoen en de twee seizoenen erna, zodat hij zonder stress naar de 'senior tour' kan cruisen. Na regen komt zonneschijn.

Leaderboard

Laatste nieuws