Besseling alle dagen onder par, Veerman beste landgenoot

Opnieuw een goede week voor Wil Besseling. Na vier rondes in het rood eindigt hij in Portugal als gedeeld 14de. Johannes Veerman deed het nog net iets beter en werd 8e.
besseling

De vierde top-10 notering van het seizoen zat er net niet in voor Besseling, maar het scheelde maar heel weinig. Na de derde plaats in het Estrella Damm van afgelopen week, legde de lange Noord-Hollander in zijn achtste (!) opeenvolgende toernooi beslag op een keurige veertiende plaats na een toernooi met louter rondjes onder par.

Na twee rondes in -1 op donderdag en vrijdag tekende hij in het weekend twee keer voor een score van -3. Zaterdag dankzij zes birdies en drie bogeys, zondag dankzij vier birdies en maar één bogey waardoor hij met -8 beslag legde op de veertiende plaats in een, op zondag, bewolkt Portugal.

De nummer 45 van de Order of Merit was dan ook te spreken over wéér een goede week. Al legde hij vooral de nadruk op de goede serie die hij achter de rug had.

'Dit was mijn achtste week op rij, maar door mijn mentale instelling kan ik het langer volhouden. Als je positief ingesteld bent kost alles minder energie. Ik ben trots op de manier waarop ik deze reeks van toernooien af heb kunnen sluiten. Er is zeker nog ruimte voor verbetering maar ik blijf stappen zetten en dat is waar ik het voor doe. Maar eerst naar huis nu. Even een week vrij en dan door naar Noord-Ierland', keek Besseling direct alweer vooruit.

Hoewel Besseling de hoogst geklasseerde speler op het leaderboard was met een Nederlandse vlag voor zijn naam, eindigde een andere Nederlander nog net wat hoger. Johannes Veerman, spelend voor Amerika, speelde de laatste ronde op Victoria samen met Tommy Fleetwood en kwam daardoor regelmatig in beeld op Ziggo Sport. De lange Nederlandse Amerikaan speelde uitstekend en besloot het toernooi in Portugal met een totaal van negen onder par en als gedeeld achtste: zijn tweede opeenvolgende top-10 notering en alweer zijn vierde top-10 van het seizoen.

Lars van Meijel, de derde landgenoot die de cut haalde, kon op de laatste dag geen potten meer breken. Met een derde ronde in 71 slagen - alleen op vrijdag bleef hij dankzij een 70 net onder par - bleef hij steken op een totaal van -1, goed voor de gedeeld 58ste plaats.

De zege in de Algarve ging naar de Zuid-Afrikaan George Coetzee die daarmee zijn vijfde zege op het hoogste niveau boekte, maar opvallend genoeg pas voor het eerst buiten Afrika. Na drie zeges in zijn vaderland en een zege op Mauritius hield hij met -16 – drie rondes in 66 slagen – de Engelsman Laurie Canter twee slagen achter zich.

Einduitslag

Laatste nieuws