Van Dam eenvoudig naar weekend

Hoewel de Nederlandse nummer 1 terrein inleverde op de twee dag van het ANA Inspiration, haalde ze met speels gemak het weekend in het tweede Major van het jaar.
anne van dam

De leider in de wedstrijd (Nelly Korda) is met -11 ver weg, maar Anne van Dam heeft nog alle kans een fraai notering uit het vuur te slepen op Rancho Mirage.

Zo goed als op de eerste dag (-2) was het niet in de tweede omloop, maar met een tweede ronde in twee boven par deed ze het onderaan de streep prima. Tegenover vijf bogeys (vier, vijf, zeven, dertien en vijftien) stonden drie birdies (negen, veertien en zestien) wat haar voor de wedstrijd op level par bracht. Met die score gaat ze als gedeeld 44ste het weekend in samen met de Amerikaanse routinier Brittany Lincicome die aangaf veel moeite te hebben met de extreme hitte van deze week.

'Vandaag was het nog wel te doen maar ik denk dat we morgen moeten zien te profiteren van de relatieve koelte in de ochtend. Ik denk dat als je zaterdag een ronde level par binnen brengt, je het fantastisch doet.'

Leaderboard

Laatste nieuws