Alleen Besseling en Van Meijel door

Van de vijf Nederlanders in het Portugal Masters haalden er twee de cut, en die moeten dit weekend nog flink aan de bak om terrein goed te maken.
Besseling en Van Meijel door

Halverwege het Portugal Masters is Wil Besseling wederom de best geplaatste Nederlander. Na zijn knappe podiumplaats van vorige week op Valderrama, haalde de man uit Hoorn wederom eenvoudig de cut met twee keer een 70 (-1). Beide dagen maakte hij vier birdies en drie bogeys.

Wel moet hij dit weekend laag gaan om weer met een topnotering naar huis te gaan, want -2 brengt je op de Dom Pedro Victoria Course van Vilamoura niet verder dan een 49ste plaats (-2). Om de top-10 binnen te komen, moet hij al vijf slagen goedmaken en leider Julien Guerrier is na een 62 en een 66 zelfs met een verrekijker niet meer in beeld (-14).

Het goede nieuws is dat het veld – op Guerrier na – nog redelijk dicht bij elkaar. Ook voor Lars van Meijel (-1) valt er dit weekend dus nog genoeg te winnen. Hij begint morgenochtend op de 55ste plaats (-1), maar met drie slagen minder sta je in de top-30.

Voor de andere drie landgenoten is het einde verhaal in Portugal.

Darius van Driel bracht vandaag een knappe 66 binnen, met vijf birdies en een eagle, maar het was te weinig om de off-day van gisteren (77) goed te maken. Hij eindigde op +1, wat te veel was om er dit weekend bij te zijn.

Op dezelfde score is ook Joost Luiten te vinden, wat aangeeft dat de zesvoudige winnaar op de Europese Tour heeft het lek nog niet boven heeft. Je weet dat de Bleijswijker knokt voor elke slag, maar met drie bogeys en een double bogey is het onmogelijk om laag te gaan – daar kunnen zelfs vier birdies niets aan veranderen. Na de 70 van gisteren had hij vandaag zelfs een slag meer nodig.

Ook Daan Huizing strandde na een 73 en een 71, mede door een dure triple bogey op de laatste hole van dag één.

Leaderboard

Laatste nieuws