Sterke start Van Dam

Anne van Dam is het tweede Major van het jaar goed begonnen. Ze staat na een 70 (-2) gedeeld negentiende.
Sterke start Van Dam

Na negen holes in het ANA Inspiration zag de situatie er voor de Nederlandse nog niet zo florisant uit. De birdie op de par-5 tweede hole was hoopvol, maar een double bogey op hole vier en een bogey op de par-5 negende wierpen haar ver terug. Met +2 bij de turn bungelde ze rond de virtuele cutlijn.

Op de tweede negen tapte Van Dam in een bloedheet Florida ('Mijn iPad was na twee minuten oververhit en mijn iPhone volgde acht minuten later.') echter uit een ander vaatje. In een stretch van zes holes maakte ze vier birdies op de Dinah Shore Course van Mission Hills, terwijl ze nergens meer een slag hoefde in te leveren.

Met een openingsronde in 70 (-2) slagen, staat de Nederlandse slechts één slag buiten de top tien, naast grote namen als Lexi Thompson, Anna Nordqvist, Stacy Lewis en Christina Kim. Een prima uitgangspositie dus, die – zeker met zo'n tweede negen – hoop geeft voor de rest van de week.

Van Dam eindigde nog nooit in de top 30 van een Major en zal op jacht zijn naar een beter resultaat. Met 3 van de 14 geraakte fairways zit er van de tee deze week zeker nog ruimte voor verbetering, al is haar driving distance van 270 yards zoals altijd indrukwekkend. Met 13 van de 18 greens in regulation en 27 putts zijn de andere statistieken solide, zeker op de keiharde greens van Mission Hills.

De beste start was van Nelly Korda. De Amerikaanse maakte een 66 (-6), waarmee ze de Zuid Koreaanse In Gee Chun (67) en de Zweedse Madelene Sagstrom vooralsnog een slag voor blijft. Papa Peter had een drukke dag. Zijn dochters Nelly en Jessica (T65 na een 74) speelden een golf Major, terwijl tennisende zoon Sebastian zijn debuut maakte in het U.S. Open. Ze hebben het van geen vreemde: Peter Korda won in 1998 het Australian Open.

Leaderboard

Laatste nieuws