DJ zet kroon op seizoen

Even, héél even, leek het nog spannend te worden op East Lake, maar uiteindelijk kon er maar een aanspraak maken op de titel in het Tour Championship. De nummer 1 van de wereld sloot het Amerikaanse seizoen in stijl af. Als onbetwiste nummer 1.
dj

Een bogey op zeven na een gemiste fairway en een chip terug naar het korte gras en een bogey op acht na een drieputt vanaf de fringe, bracht even wat hoop terug in de harten van de uitdagers en fans die nog wel een spannend slot konden gebruiken.

Met een voorsprong van maar liefst vijf slagen begon 's werelds nummer 1 aan de slotronde van het Tour Championship. De achtervolgers - Rahm, Thomas, Schauffele, toch ook niet de minsten - koesterden allicht nog een sprankje hoop Johnson van zijn eerste FedExCup af te kunnen houden, maar na birdies op drie van de eerste zes holes leek alle hoop op een enerverende ontknoping, verloren.

Hoofdschuddend zette Johnson zich aan de laatste negen holes van het korte seizoen, in de wetenschap dat de nummers twee en drie van de wereld hem weer in het zich hadden, maar wie vuurwerk verwachtte op de backnine, kwam alsnog bedrogen uit. Sprankelen deed het niet, maar DJ liet het gat nooit kleiner worden dan twee slagen door her en der goede par's te maken en te besluiten met een birdie voor een totaal van -21.

Niemand betwiste de zege van de lange Amerikaan. Hij begon het seizoen na een knieoperatie, speelde nu en dan wisselvallig, maar liet zich - zeker naar het eind toe. In allevier de beslissende wedstrijden voerde hij het veld aan na 54 holes, twee keer werd hij tweede, en twee keer won hij de wedstrijd.

Genoeg lijkt het echter niet voor de waarschijnlijke winnaar van de Player of the Year Award.

'Ik speel duidelijk goed op dit moment, maar ik denk dat ik nog beter kan'

Het is nauwelijks voor te stellen.

Einduitslag

Laatste nieuws