Topnotering Besseling op lastig Valderrama

Op de slotdag van de Andalucia Masters was de Noord-Hollander opnieuw ijzersterk. Zelfs de overwinning behoorde tot de mogelijkheden. Zo ver kwam het niet, maar de derde plaats was meer dan uitstekend.
besseling

Wie het spel van de 34-jarige man uit Zwaag de afgelopen maanden volgt, kan niet anders dan vaststellen dat Wil Besseling forse stappen heeft gezet het voorbije jaar en dat een overwinning steeds meer tot de mogelijkheden begint te behoren. Na een derde plaats in Alfred Dunhill Championship afgelopen december, en een derde plaats in het Austrian Open afgelopen juli, mocht hij in Spanje weer naar het podium komen om de prijs voor de derde plaats op te halen.

Even leek er zelfs nog meer in te zitten, maar de birdieputt die hij op de slothole had, viel net niet. Met twee bogeys en één birdie leverde Besseling weliswaar een slag in, terrein verliezen deed hij er niet door. Het hoofdschudden waarmee Besseling na de gemiste putt van de green stapte, zal niet lang hebben geduurd want met een eindtotaal van +5 tankte hij opnieuw veel zelfvertrouwen voor de rest van het seizoen en behaalde hij bovenal een hele knappe derde plaats.

Naast Wil Besseling eindigde ook de 'halve Nederlander' Johannes Veerman in de top-10. De 'halve Amerikaan' eindigde dankzij een eagle op zeventien en een birdie op achttien op +8 en dat was precies genoeg om de top-10 binnen te komen.

Joost Luiten kwam geen moment in de buurt van zijn (halve) landgenoten. De Nederlandse nummer 1 haalde het weekend door een uitstekende tweede ronde, maar kon in het weekend geen moment imponeren en noemde de hele week op zijn eigen site 'een gevecht met zichzelf'. Met een birdie en vijf bogeys op de slotdag eindigde hij op +14 en als gedeeld 52ste.

Niet één speler eindigde onder par in Spanje. John Catlin legde beslag op zijn eerste overwinning met een eindtotaal van +2 waarmee hij Martin Kaymer nipt achter zich hield. Lang leek de Duitser de te kloppen man, maar een gemiste birdie op zeventien en een chip die op de rand van de hole van achttien bleef liggen bezegelden zijn lot.

De grote winnaar van de week was echter misschien wel de baan zelf. Valderrama bewees de hele week dat je geen extreem lange baan met extreem hoge rough hoeft te zijn om de beste spelers van Europa je wil op te leggen.

Einduitslag

Later meer

Laatste nieuws