Besseling ijzersterk

Met een ronde onder par (69) speelde Wil Besseling zich op moving day brutaal de top-10 van het Andalucia Masters binnen. Joost Luiten had het lastiger en leverde in.
Besseling ijzersterk

Valderrama speelde net iets minder moeilijk dan de eerste twee dagen, maar met een forse bries, harde en razendsnelle greens en smalle, door kurkeiken omzoomde fairways is het altijd lastig op deze beroemde baan. Op dag drie ging er dan ook slechts een handvol spelers onder par. En Wil Besseling zat daarbij.

Ook voor de 34-jarige man uit Hoorn was het grinden, maar tussen de bogeys op hole twee en vijf prijkte wel een eagle op de par-5 vierde hole. Dat schiet lekker op. Na deze avontuurlijke start volgden nog drie birdies, terwijl Besseling alleen op de lastige par-3 vijftiende een slag moest inleveren.

Zo prijkte er na een dag hard werken een 69 (-2) op de kaart, waarmee Besseling twintig plaatsen winst boekte. Drie boven par zal aan het eind van de dag waarschijnlijk goed zijn voor een plekje net buiten de top vijf.

Johannes Veerman hield het schip met een 72 (+1) keurig op koers, dankzij een sterk slot met een birdie en een eagle in zijn laatste vijf holes. Hij begint de slotdag net buiten de top tien.

Joost Luiten had het op moving day beduidend lastiger. Valderrama is een van zijn favoriete banen en hij deed hier al meerdere keren mee voor de overwinning, maar deze week staat het vizier niet op scherp.

Met bogeys op zijn eerste twee holes ging het meteen de verkeerde kant op. Een birdie op de relatief makkelijke par-5 vierde gaf nog even hoop, maar in het vervolg van zijn ronde wist Luiten nergens meer winst te boeken en moest hij wel nog drie slagen inleveren. Met een 75 (+4) leverde hij een tiental plaatsen in. Hij begint de slotdag rond de vijftigste plaats.

Met nog een handvol holes te spelen zijn alleen de Amerikaan John Catlin (-3) en de Italiaan Lorenze Gagli (-1) nog onder par – de laatste vooral dankzij een hole-in-one op de par-3 twaalfde hole. Maar op Valderrama kun je nooit je aandacht laten verslappen, dus wordt het morgen sowieso spannend.

Leaderboard

Laatste nieuws