Zij aan zij

Na de eerste dag van het Tour Championship gaan Dustin Johnson en Jon Rahm aan de leiding.
Dustin Johnson

Johnson begon de finale van het seizoen 2019-2020 als leider van de FedEx Ranking op tien onder, twee slagen beter dan Jon Rahm.
DJ (foto boven) liet vrijdag een 67 noteren om op -13 te komen. Rahm startte op acht onder ging in 65 slagen rond op de par-70 baan van de East Lake Golfclub bij Atlanta en is dus ook dertien onder.
De twee hebben een voorsprong van twee slagen op Justin Thomas (66), vier op Rory McIlroy (64) en zes op de Mexicaan Abraham Ancer (64).
McIlroy kwam pas vlak voor het toernooi aan op East Lake, omdat hij maandag vader was geworden van zijn dochtertje Poppy. De Noord-Ier gaf aan dat hij het toch wel prettig vond om zich weer in de baan af te kunnen sluiten van alle hectiek van de laatste dagen.
De vraag is nu echter wel of hij in staat is om met de druk van het toernooi om te gaan, Dag 1 was immers als in een roes zonder verwachtingen.
Dustin Johnson won de eerste wedstrijd van de play-offs, Jon Rahm de tweede - na een play-off met zijn grote rivaal van dit moment.
Rahm (die maar drie van de veertien fairways sloeg) en Johnson (vijf fairways) zetten die tweestrijd in Atlanta gewoon voort.
‘We scoren meestal goed als we samen spelen, maar het is vooral raar om te zien dat we allebei worstelden met onze drives’, zei Rahm na afloop. ‘Dat is meestal onze sterkste kant.’
Johnson: ‘Het was ok, in die zin dat ik goed heb gescoord. Maar ik moet wel meer fairways raken. Drives in de rough – dat is op deze baan niet goed.’
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde van 19.00-24.00 uur rechtstreeks uit
Stand na eerste ronde en vanaf 17.45 uur Live Scoring via website PGA Tour

Laatste nieuws