Coffa en Bontan halen weekend in Flumserberg Ladies Open 

In het driedaagse toernooi van de LETAS doen op de slotdag nog twee Nederlandse vrouwen mee. Zowel Zhen Bontan als Pasqualle Coffa (foto) plaatsten zich voor de derde omloop.
coffa

Net als alle andere circuits heeft ook het tweede Europese circuit van de vrouwen moeilijke maanden achter de rug waarin, tot deze week, zelfs helemaal niet gespeeld werd. Er stonden de afgelopen twee weken nog wel toernooien in Zweden op de kalender, maar door beide wedstrijden ging uiteindelijk alsnog een streep.

Het Flumserberg Ladies Open in Zwitserland is daarmee de eerste wedstrijd van het piepkleine seizoen voor het satelietcircuit van de LET. 82 speelsters strijden in een toernooi over 54 holes om een prijzenpot van in totaal veertigduizend euro en de hoofdprijs aan het eind van het jaar: een vol speelrecht voor de LET.

Namens Nederland traden drie vrouwen aan op Gams-Werdenberg GC: Pasqualle Coffa, Zhen Bontan en amateur Romy Meekers.

Na de eerste ronde stond laatsgenoemde er het beste voor, maar een tweede ronde in 79 slagen zorgde ervoor dat ze met +8 de cut op één slag miste. Met precies één slage marge aan de andere kant van de streep staat Zhen Bontan. De speelster van De Pan verspeelde haar zeker lijkende positie in het zicht van de haven nog bijna door te eindigen met twee opeenvolgende bogeys, maar haar 76 en 75 waren precies genoeg om door te mogen naar de slotomloop.

In die slotomloop begint Coffa met de beste Nederlandse papieren al zal ook zij met een totaal van +6 geen illusies koesteren dat ze de koploper nog zal kunnen bedreigen. De Noorse Stina Resen staat met -9 alleen aan kop, al is haar voorsprong op de achtervolgers klein.

Leaderboard

Laatste nieuws