EK: het gemis van Dario en Koen

Oranje moet het van 9 tot en met 12 september in het Europees Landenteam Kampioenschap op de Hilversumsche zonder twee troeven doen: Koen Kouwenaar en Dario Antonisse zijn geblesseerd.
Koen Kouwenaar

Dario Antonisse (foto onder) werd half juli aan zijn schouder geopereerd. ‘Na een MRI-scan bleek dat er een scheur in zat in het labrum (een kraakbeenring waar de biceps aan vastzit, red), waarschijnlijk als gevolg van overbelasting’, zei hij vlak voor de ingreep op deze site.
'Ik speelde vier jaar geleden het Spanish Boys toen ik op hole negen echt een harde knak in mijn schouder hoorde’, aldus Antonisse. ‘Ik ben uit de wedstrijd gestapt – ik kon mijn arm niet meer bewegen – en ben direct naar Nederland gevlogen. Daar dachten ze eerst dat mijn biceps misschien kapot was, maar uit onderzoek bleek dat alles heel was. Er zat wat vocht in, ik moest rustig aan doen en dan zou ik in het nieuwe seizoen gewoon weer kunnen spelen.
Maar al met al is het een (te) lang proces geweest

Nu is het euvel dus gelukkig verholpen en kan Antonisse weer vooruit kijken. Maar wel in overleg met zijn coaches en de fysiostaf van Oranje: ‘Zij zorgen er ook voor dat ik niet te snel wil, remmen me af waar nodig is. Want ze hebben liever dat ik fit ben om volgend jaar aan de bak te gaan dan dat ik nu te vroeg begin en dat me later opbreekt. In februari moet ik dan weer wedstrijdfit zijn’, zo vertelde hij onlangs tegen collega Eric Korver.

De nog talentvollere Koen Kouwenaar – achtste op de Europese amateur-ranking en ook 22 – is een geheel ander verhaal. Hij is deze week bij specialist Richard Koch geweest, de man die ooit de pols van Joost Luiten opereerde.
De arts gaf hem een injectie in zijn rechterhand en bevestigde dat er niets beschadigd was.
Kouwenaar (foto boven) sloeg een maand of drie geleden een bal uit een divot en het blad bleef een haken. Dat leverde uiteindelijk een ontsteking in zijn hand op.
‘Het deed pijn. Maar ik ben wel door blijven spelen en oefenen. Ik ben daar uiteindelijk mee gestopt. Een MRI-scan gaf aan dat er gelukkig niets beschadigd was.’
Kouwenaar hoorde van Koch dat een injectie met ontstekingsremmers zou helpen het genezingsproces te bevorderen.
‘Ik heb de laatste tijd gechipt en veel geputt’, aldus Koen Kouwenaar. ‘Dat ging gelukkig wel.’

Net als Antonisse heeft Kouwenaar een paar toernooien gemist, zoals het Brits Amateur en ook het NK Strokeplay, waarin zij vorig haar eerste en tweede werden.
En dan nu ook geen Europees Landenteam Kampioenschap.
‘Jammer’, zegt Koen Kouwenaar. ‘Je wilt zo’n kampioenschap graag spelen, zeker omdat het in eigen land is. Maar ik wil geen enkel risico nemen. Zeker met het oog op de kwalificatie voor de Pro Golf Tour.’
Die wordt van 13 – 16 oktober bij het Duitse Paderborn gespeeld.
‘Er is dit jaar geen Q School voor de Europese Tour’, vervolgt hij. ‘Maar nog een jaar amateur blijven, is geen optie voor mij. Daarnaast hoop ik op een aantal invitaties voor de Challenge Tour van volgend jaar.’

Dario Antonisse

Laatste nieuws