DJ is nergens zeker van

De nummer een van de FedEx Ranking begint het Tour Championship met een voorsprong. Maar wat is die waard?
Dustin Johnson

Als Dustin Johnson vrijdag om 20.20 uur Nederlandse tijd aan de grote finale van het seizoen 2019-2020 van de PGA Tour begint , zal er op het leaderboard op tv -10 achter zijn naam staan.
Net als vorig jaar start de nummer een van de FedEx Ranking op de par-70 baan van de East Lake Golfclub in Atlanta op deze score. Het recept is aldus een stuk gemakkelijker gemaakt. Geen rekenwerk om te zien wie met zijn huidige positie in het Tour Championship virtueel waar op de FedEx Ranking staat.
Simpel: wie het toernooi wint, wint ook de FedEx Cup – plus de bonus van vijftien miljoen dollar.
Jon Rahm, de nummer twee van de ranking begint het 72-holes kampioenschap op -8. Justin Thomas (-7), Webb Simpson (-6) en Collin Morikawa (-5) volgen hem.
De rij wordt gesloten door Cameron Smith, Viktor Hovland, Mackenzie Hughes, Cameron Champ en Billy Horschel. Zij starten het Tour Championship gewoon op level par.
Maar wat is de uitgangspositie van Dustin Johnson waard?
Vorig jaar begon de leider van de FedEx Ranking, Justin Thomas, ook op -10. Hij werd gedeeld derde op vijf slagen van winnaar Rory McIlroy, die het Tour Championship op vijf onder was begonnen.
De nummer twee, Patrick Cantlay (nu niet geplaatst), zakte zelfs naar de gedeelde 21ste plaats van het eindklassement.
En dan nog dit: Rory McIlroy en zijn echtgenote Erika werden maandag de ouders van een dochtertje, Poppy. De Noord-Ier kwam donderdag op de baan van de East Lake Golfclub aan. Het is de vraag in hoeverre hij in staat is geconcentreerd te blijven. McIlroy begint het toernooi overigens op drie onder par.
Ziggo Sport Golf zendt de eerste ronde van 19.00-24.00 uur rechtstreeks uit.
Vanaf vrijdag 18.00 uur Live Scoring via website PGA Tour

Laatste nieuws