Afzien op Valderrama

De wind heerste op dag een van het Andalusisch Masters en ook de Nederlanders hadden het moeilijk.
Mel en Joost

Bij het vallen van de avond was het tijd om de schade op te nemen. Wil Besseling 75, Darius van Driel 76, Joost Luiten 79, Lars van Meijel 85.
Ze waren met zijn vieren goed voor een eagle (Van Meijel), acht birdies, 23 bogeys, zes double bogeys (twee van Luiten),een triple bogey (Besseling) en een quadruple bogey (Van Meijel).
Joost Luiten werd gecaddied door vriendin Melanie (foto boven), omdat Maarten Bosch geblesseerd thuis moest blijven.
En toch hebben de eerste drie een goede tot redelijke kans om vrijdag de cut te halen in net met 1.250.000 euro gedoteerde toernooi, het eerste van drie wedstrijden op het Iberisch Schiereiland.
Als het op dag twee weer zo waait (‘Sunny and breezy’, meldt de weerman van de Tour), dan zou de cut wel eens op 150, acht boven par, kunnen komen te liggen.
De iconische par-71 baan in het zuiden van Spanje kreeg de volle laag van de Levante, de gevreesde oostenwind die een aanloop nam op de Middellandse Zee en vol over de 132 spelers raasde.

In de ochtend viel het relatief mee, met een gemiddelde score van 74,53. De mannen van de middagpartijen kwamen tot 76,31 – ruim vijf slagen boven par.
Vijf spelers bleven donderdag onder par. Er was een 69 (-2) weggelegd voor de Amerikaan John Catlin, de Italiaan Guido Migliozzi, de Spanjaard Jorge Campillo en de Schot Connor Syme.
Een andere Spanjaard, Pep Angles, kreeg een 70 achter zijn naam.
Good old Søren Kjeldsen (45) – in 2008 hier winnaar van het Volvo Masters – kwam tot een 71, net als zijn 26 jaar (…) jongere landgenoot Rasmus Højgaard die dit seizoen al twee keer heeft gewonnen.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 12.00-14.00 uur en van 15.00-18.00 uur rechtstreeks uit
Stand na eerste ronde en vrijdag vanaf 8.00 uur Live Scoring via website van de Europese Tour

Laatste nieuws