GM7: supertalenten en Q&A Joost Luiten

Eind deze week valt de nieuwe Golfers Magazine op de deurmat. We hebben profielen van de grootste talenten op de tour, vergelijken golf met andere sporten en bestoken Joost Luiten met een heleboel lezersvragen.

GM7: supertalenten en Q&A Joost Luiten

Zoals altijd hebben we weer volop leesvoer om de komende maand door te komen. Hieronder vind je een deel van de inhoud. Je kunt Golfers Magazine natuurlijk in de winkel kopen, maar als je niets wilt missen (en geld wilt besparen) is een abonnement goedkoper. KLIK HIER voor de lopende aanbiedingen.

Tientallen keren interviewden we Joost Luiten het afgelopen decennium, en dan leer je elkaar behoorlijk kennen. Op zoek naar een frisse wind, deden we het dit keer anders en lieten we onze lezers de vragen stellen. Het leverde af en toe een opgetrokken wenkbrauw op bij onze beste golfer, maar zoals altijd was hij goudeerlijk met zijn antwoorden.
Wist je dat honbal, basketbal, tennis en American football flink wat overeenkomsten met golf hebben? Sterker nog, de specifieke bewegingen uit deze sporten kunnen helpen om je golfswing weer op de rit te krijgen. Ofwel: wat kunnen we leren van Roger Federer en zijn collega's?
Geen Ryder Cup en geen KLM Open dit jaar. Dat doet pijn. We spraken met toernooidirecteur Daan Slooter, die vertelt waarom hij zo lang hoop hield op een goede afloop en hoe alles binnen vijf minuten toch werd afgeblazen. 'Een KLM Open zonder publiek was nooit een optie.' En dat gold ook voor de Ryder Cup.
Maak je volgens je eigen gevoel te weinig birdies of parren? De kans is groot dat dit niet ligt aan je putter ligt, maar aan het feit dat je je wedges niet dicht genoeg bij de vlag slaat. De professionals van Bernardus – waar we volgend jaar hopelijk massaal het KLM Open van dichtbij volgen – leggen haarfijn uit hoe je beter scoort binnen zestig meter.
De zege van Collin Morikawa in het PGA Championship beweest dat een nieuwe generatie toptalenten aan de deur staat te morrelen. Hovland, Champ, Scheffler en Wolff zouden graag het voorbeeld van Morikawa volgen. We analyseren hun sterke en zwakke punten.
Zonder goede spullen geen goede score, dus testen we deze maand weer prachtig nieuw speelgoed. Mizuno maakt een succesvolle comeback op het gebied van putters, Ecco maakt als altijd indruk met zijn schoenen, we proberen de puur Hollandse Switch trolley en testen de Cobra club waar DeChambeau zijn ballen mee lanceert.
We speelden ook onze rondjes in Duitsland en Ierland, en het laatste land blijkt – naast briljante linksbanen – ook een aantal fabuleuze parkbanen te hebben. En in Nederland zochten we banen waar je naast de eerste tee kan slapen... zo uit je bed de baan in, heerlijk.
Ooit gehoord van Vincent Leopold van Tuijll van Serooskerken? Wij tot voor kort ook niet, maar we hebben het hier wel over de eerste kampioen van Nederland, op 16-jarige leeftijd! Arnout Janmaat dook de geschiedenisboeken weer in voor een prachtig portret.