Nog meer veranderingen op kalenders

Het HSBC Champions in Shanghai is afgelast en het Zozo Championship verhuist van Japan naar Californië.
Sheshan Golfclub

Voor de Europese Tour betekent het schrappen van het HSBC Champions een nieuwe, dikke streep door de rekening. Eerder al waren hoog gedoteerde toernooien als het Turkish Airlines Open en de Nedbank Golf Challenge van de kalender gehaald.
Het kampioenschap - onderdeel van de World Golf Championships – zou van 29 oktober tot en met 1 november worden gespeeld op de Sheshan International Golf Club bij Shanghai. Op de foto boven staat de green van de waterrijke par-5 achttiende.
Rory McIlroy won in 2019 met een score van negentien onder. Hij had wel een play-off nodig om Xander Schauffele van zijn af te schudden. Joost Luiten werd met -4 gedeeld 34ste.
De tweede editie van het Zozo Championship wordt gewoon van 22 tot en met 25 oktober gespeeld. Echter niet in Japan, maar even buiten Los Angeles.
Plaats van handeling van deze wedstrijd van de PGA Tour, vorig seizoen gewonnen door Tiger Woods, is de Sherwood Country Club in de plaats Thousand Oaks. Die course vormde jaren het decor van Tiger Woods’ eindejaarstoernooi, de World Challenge.
Het is wel de bedoeling dat het Zozo Championship volgend jaar weer naar Japan terugkeert.

Laatste nieuws