Mizuno ES21 wedges: voorspelbare spin

Door het stabiele ontwerp en een hogere, in het midden gelegen sweetspot genereren de ES21 wedges volgens Mizuno consistente en voorspelbare spin, wat het korte spel moet helpen.

Mizuno ES21 wedges: voorspelbare spin

Normaal gesproken ligt de sweestpot van een wedge enigszins richting de hiel, maar de ontwerpers van Mizuno hebben 'm hoger, meer richting het midden en dieper in het clubhoofd weten te plaatsen. Samen met het stabiele ontwerp moet dit consistentere spin en dus meer controle opleveren.

Door de holle constructie kon het zwaartepunt heel precies geplaatst worden.

Dat ze het zwaartepunt zo precies hebben kunnen plaatsen is te danken aan de hole constructie van de ES21, die uit meerdere componenten van roestvrijstaal bestaat. De hoge teen en lage hiel houden de club ook heel stabiel als je het clubblad open zet.

Door toevoeging van het element boron wordt het staal sterker en duurzamer.

Het clubblad is versterkt met boron, wat het staal duurzamer maakt. Vervolgens wordt dit staal Grain Flow Forged, een smeedtechniek waarbij de vleug van het staal één kant op wordt gedwongen, wat de dichtheid van het materiaal vergroot en zorgt voor een meer solide gevoel.

Microgroeven voeren het vocht sneller weg, waardoor je meer spin behoudt.

De groeven zijn machinaal gefreesd, zodat de toegestane limieten zo dicht mogelijk kunnen worden benaderd. Het resultaat: maximale spin. Tussen de groeven zijn verticale microgroeven geëtst, die helpen om uit de rough sneller vocht af te voeren, zodat je ook in natte omstandigheden zo veel mogelijk spin behoudt.

Machinaal gefreesde groeven met daartussen geëtste microgroeven.

De ES21 wedges zijn verkrijgbaar met een standaard of brede zool, zodat je 'm kunt afstemmen op je swing of de baancondities. De toplijn is dun gehouden om bij het adresseren de looks van een players wedge te geven.

De dunne toplijn moet ook topspelers overtuigen.

'Ondanks de technologie in het clubhoofd is de toplijn smal, waardoor deze wedge ook interessant is voor heel goede golfers. Onze testen lieten al zien dat topspelers verbaasd zijn over hoe veel voordeel voorspelbare spin kan bieden', aldus David Llewellyn, directeur R&D bij Mizuno.

De ES21 wedges liggen vanaf 17 september in de winkel.

Prijs: € 205

https://mizunogolf.com/uk/