Tweede titel voor 19-jarige Højgaard

Met zijn overwinning in het U.K. Championship werd Rasmus Højgaard pas de tweede tiener die twee Europese titels op zijn naam wist te schrijven. Darius van Driel werd knap 11de.
Tweede titel voor 19-jarige Højgaard

Lang leek Martin Kaymer in het U.K. Championship op weg naar zijn eerste overwinning in zes jaar. De laatste keer dat de tweevoudige Major-winnaar een bokaal omhoog mocht houden was in het U.S. Open van 2014 en hij deed alleen mee aan de laatste wedstrijd van de U.K. Swing omdat hij The Belfrey zo'n geweldige baan vindt.

Met nog vier holes te spelen, stond de ervaren Duitser fier bovenaan het leaderboard, maar het sprookje werd een nachtmerrie en dat kon hij alleen zichzelf kwalijk nemen. De spanning sloeg duidelijk op de swing van Kaymer. Op hole zestien kwam hij dankzij een lange putt nog weg met een slechte drive en twee zeer matige bunkerslagen, maar op de par-5 zeventiende ging hij weer in de fout en moest hij een bogey noteren.

Højgaard had op die hole net een eagle gemaakt en meldde zich met een 65 (-7) als leider in het clubhuis op -14. Kaymer kwam niet verder dan een 69 en bleef hangen op -13. De Zuid-Afrikaan Justin Waters hield zichzelf met een 70 (-2) nog even in de race en wist een play-off af te dwingen, maar op de tweede play-off hole moest hij toch zijn meerdere erkennen in de jonge Deen.

Na Matteo Manassero (wie kent hem nog?) is Højgaard pas de tweede speler die vóór zijn twintigste verjaardag twee keer weet te winnen op de Europese tour. De Deen promoveerde vorig jaar via de Qualifying School naar het hoogste niveau en zal intussen op het vizier van Padraig Harrington staan voor de Ryder Cup van 2021. Het kan hard gaan.

Darius van Driel deed op de slotdag goede zaken met een 66 (-6). Hij maakte drie bogeys – waarvan helaas een op de laatste hole – maar stelde hier maar liefst negen birdies tegen tegenover. Vanaf hole-8 wist hij in een stretch van tien holes zelfs zeven keer een slag te winnen. Dan staat je vizier op scherp.

Door dit sterke slotakkoord steeg van Driel van de 19de naar de 11de plaats (-9), waarmee hij grote namen als Lee Westwood, Matt Wallace en Ross Fisher achter zich wist te houden.

Leaderboard

De zege in het Tsjechisch Ladies Open van de Ladies European Tour ging naar de Deense Pedersen. Al in de eerste ronde legde ze met een 63 de basis voor haar tweede overwinning op de LET. De Nederlandse Pasqualle Coffa miste dankzij twee keer een 75 na twee rondes de cut.

Einduitslag

Laatste nieuws