Beroofd!

De LPGA weigert om de speelrechten van Sophia Popov na haar zege in het Women’s Open te verruimen.
Sophia Popov

Het was een sprookje: Sophia Popov, die op het allerlaatste moment aan het veld werd toegevoegd, won op Royal Troon het AIG Women’s Open.
Normaal gesproken levert je dat speelrechten op die vijf jaar geldig zijn – inclusief deelname aan de Majors.
Maar omdat Sophia Popov geen volle kaart had voor de LPGA Tour, krijgt zij op basis voor haar status alleen een exemption die geldig is tot en met 2021.
Er ontplofte vervolgens het een en ander op de sociale media. Het waren vooral Europese spelers (m/v) die zich verontwaardigd toonden.
'Misschien vind je het reglement niet prettig,' reageerde LPGA-commissioner Mike Whan. ‘Ik ga daarover na het seizoen nadenken, wanneer we al onze regels weer beoordelen. Wat ik niet doe, is de regelgeving halverwege het seizoen wijzigen. Wat ik niet zal doen, is de regels op maandag na een emotionele overwinning veranderen.’
Wat de heer Whan echter niet lijkt te willen begrijpen dat het huidige seizoen totaal anders is dan andere, dat we in een tijd leven die we liever zo snel mogelijk achter laten.
Juist nu zou de LPGA moeten begrijpen dat het een heel simpel gebaar zou zijn om in te spelen op onverwachte, mooie gebeurtenissen. Maar zoals zoveel Amerikaanse hotemetoten doet Whan alsof er niets aan de hand is in de wereld.

Laatste nieuws