McIlroy weer gemotiveerd

Sinds de herstart van de PGA Tour maakte Rory McIlroy vaak een afwezige indruk. Maar op dag twee van het BMW Championship in Chicago leek hij weer zichzelf.
McIlroy

McIlroy speelde de moeilijk geprepareerde par-70 North Course van Olympia Fields in 69 slagen om op een totaal van 139 (-1) te komen. Hij deelt de eerste plaats met de Amerikaan Patrick Cantlay, die een 68 liet noteren.
De twee hebben een slag voorsprong op Hideki Matsuyama (73) en Dustin Johnson (68). Zij zijn de enigen in het 69 man tellende topveld die halverwege deel twee van de play-offs niet boven par zijn.
Het feit dat Olympia Fields zo moeilijk is (gemiddelde score is na twee dagen 72,775), heeft Rory McIlroy als het ware wakker heeft gemaakt.
'Ja, ik denk dat deze test me heeft geholpen om me te concentreren’, zei hij na afloop. ‘Want als je hier een seconde de focus verliest.... Eén moment van concentratieverlies kan je hier echt wat kosten. Ik denk dat dit deze week gewoon zaak is om double bogeyes en erger te voorkomen.’
‘Die hoge scores heb ik de afgelopen weken wel gemaakt. Dus als je uit positie raakt, breng de bal weer in het spel, zorg ervoor dat je slechtste score een bogey is en ga verder. Eerlijk gezegd zijn bogeys hier niet zo slecht.’
Vrijdag werden er bijvoorbeeld 144 birdies gemaakt, maar ook 216 bogeys en 36 double bogeys of erger.
Alleen de top-30 van de FedEx Ranking na het BMW Championship maakt volgende week in Atlanta het Tour Championship spelen.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 18.00-24.00 uur rechtstreeks uit. McIlroy en Cantlay slaan om 19.55 uur onze tijd af.
Stand na 36 holes en vanaf 14.10 uur Live Scoring via website PGA Tour

Laatste nieuws