Alleen Van Driel naar weekend op The Belfry

Doek valt voor Besseling en Huizing in door slecht weer getroffen UK Championship
darius van driel

Vooral de eerste dag was het nu en dan bar en boos in Engeland bij de laatste wedstrijd van de UK Swing. Het regende lang en het regende vooral ook hard, waardoor tal van spelers pas vrijdag hun eerste ronde af konden maken en daardoor een lange werkdag hadden.

Een van die spelers was Darius van Driel, maar de Zuid-Hollander had daar geen probleem mee, zo bleek bij het opmaken van de rekening. Nadat hij zijn eerste ronde vrijdagmorgen in level par had voltooid, zette hij daar na een korte pauze een prima -2 naast en die score was ruim voldoende om als gedeeld 24ste naar het weekend te gaan.

Daarin slaagden de twee andere Nederlanders op The Belfry niet. Daan Huizing leek vooral op de eerste dag op weg naar een uitstekende score, maar zag zijn -3 na vijftien holes dankzij twee dubbele bogeys op de laatste twee holes bijna letterlijk in het water vallen. Opvallend: ook op de tweede dag stond er geen enkele bogey op zijn kaart, maar eindigde hij alsnog op +2 voor de dag na en ronde met opnieuw twee dubbels op de kaart. Met +3 gebruikte hij twee slagen teveel om daar te mogen naar het weekend. Wil Besseling kwam na twee wisselvallige rondes (in totaal negen bogeys en zeven birdies) maar één slag te kort, maar ook voor de lange Noord-Hollander viel het doek na 36 holes.

De leiding in de wedstrijd is met -9 in handen van Justin Walters. De Zuid-Afrikaan heeft met nog twee rondes te spelen een minimale voorsprong de Fransman Benjamin Hebert, terwijl kort daar weer achter nog een zestal spelers op het vinkentouw zitten.

Leaderboard

Laatste nieuws