Callaway Big Bertha B-21: anti-slice

In 2021 zien we de iconische naam Big Bertha weer terug. Zoals vanouds staan vergevingsgezindheid en lengte centraal, en volgens de makers ben je ook zo van je slice af.
Callaway Big Bertha B-21: anti-slice

De B-21 driver doet er alles aan om zijn gebruiker een zo ver en recht mogelijke balvlucht te bieden. De combinatie van alle technologieën die Callaway in huis heeft – zoals een door een AI-computer ontwikkeld clubblad en aluminum staven achter het clubblad – zorgen voor een hoge vertrekhoek, weinig spin en een stevige draw. Het maakt de vergevingsgezinde driver vooral geschikt voor slicers en golfers die moeite hebben om consistent balcontact te maken.

De draw-bias helpt tegen een slice.

De B-21 fairwaywoods hebben extra offset, wat helpt om de bal de lucht in te krijgen en een slice tegen te gaan. Door het ondiepe clubblad slaat hij volgens de makers net zo makkelijk van het gras als een hybride, terwijl het grote clubhoofd en de progressieve shaftlengte zorgen voor veel afstand en betere controle.

De woods en hybrides helpen de bal snel de lucht in.

Dankzij het grote clubhoofd en flink wat offset zijn ook de B-21 hybrides zeer vergevingsgezind. De balvlucht is hoog en omdat je (door de offset) meer tijd hebt om het clubblad te sluiten, helpt hij slicers aan een rechtere balvlucht met minder spin. Strategische geplaatste gewichten van wolfraam in de zool bevorderen de stabiliteit als de sweetspot wordt gemist, zodat je minder afstand verliest en de bal beter op lijn blijft.

Het door de computer ontworpen clubblad optimaliseert bij elke club de balsnelheid en spin.

De lijn wordt gecompleteerd door de B-21 ijzers. Het is de eerste keer dat een door de computer ontwikkeld Flash Face Cup in een Big Bertha ijzers wordt gebruikt. Het design met verschillende diktes zorgt bij elke club voor de optimale combinatie van balsnelheid en spin. Een laag urethaan achter het clubblad bevordert het gevoel en geluid. Het zwaartepunt in de B-21 ijzers ligt laag, waardoor de bal snel de lucht in gaat.

De Big Bertha B-21 clubs liggen vanaf 10 september in de winkel.

Callaway kondigt ook de speciaal voor vrouwen ontwikkelde Big Bertha Reva lijn aan. Door optimalisering van loft, swinggewicht en shaftlengte moeten deze vrouwen meer lengte geven.

Prijs: € 499 (driver), € 299 (woods), € 259 (hybrides), € 999 (ijzers staal), € 1249 (ijzers graphite)

eu.callawaygolf.com

Laatste nieuws