PGA Tour even niet naar Azië

De CJ Cup wordt in de herfst niet in Zuid-Korea, maar op een van de meest poenerige courses van de VS gespeeld.
Logo PGA Tour

Dit schreef Golfers Magazine eerder dit jaar over Shadow Creek, een toonbeeld van extravaganza op het gebied van golfbaanarchitectuur:

Waar anders dan in Las Vegas zou je hét voorbeeld van maximalisme qua golfontwerp aantreffen? Om Shadow Creek te creëren schoof Tom Fazio een slordige 230 miljoen kubieke meter grond rond om nog iets van glooiingen op een vormloos stuk woestijn te krijgen.
Met meer dan twintigduizend volwassen naaldbomen en populieren als onderdeel van de aangevoerde flora om deze luchtspiegeling mogelijk te maken, is het lastig om je voor te stellen dat er een golfbaan is die meer in tegenspraak is met het natuurlijke landschap.
Het was overigens op deze baan dat Phil Mickelson en Tiger Woods in het najaar van 2018 hun teleurstellende tv-match speelden.
De rekening van de aanleg van Shadow Creek bedroeg naar verluidt ergens tussen de 45 en zestig miljoen dollar.

Op deze course bij de pretstad in Nevada wordt van 15 – 18 oktober aanstaande de CJ Cup gespeeld, een toernooi van de PGA Tour dat eigenlijk net als in voorgaande jaren op het Zuid-Koreaanse eiland Jeju plaats zou vinden. De wedstrijd telt mee voor het seizoen 2020/2021.
Maar de wereldwijde covid-19 crisis gooit roet in het eten, vandaar de verhuizing naar Las Vegas. Er doen 78 spelers mee en zij mogen een fors bedrag verdelen. In de vorige aflevering zat er niet minder dan 9.750.000 dollar in de prijzenpot.

Laatste nieuws