Afscheid van regelkoningen

De wereld van het professionele golf zal getuige zijn van het einde van een tijdperk in oktober, wanneer John Paramor en Andy McFee, twee van de meest populaire en gerespecteerde referees van de sport, in oktober een punt zetten achter hun legendarische carrière.
John Paramor

De 65-jarige John Paramor (foto boven) begon in april 1976 aan zijn job op de Europese Tour, terwijl de drie jaar jongere Andy McFee (foto onder) in september 1983 met zijn werk startte.
Beiden hebben nu dus besloten dat de tijd rijp is om op te stappen.
Hun laatste optreden is tijdens het BMW PGA Championship, dat van 8 – 11 oktober op de West Course van Wentworth wordt gespeeld. Heel toepasselijk: het kampioenschap vindt plaats op de baan waarop het hoofdkantoor van de Europese Tour is gevestigd.

Bescheiden als zij zijn, vinden de mannen het ’t beste om een ​​mening over elkaar te geven.
'Het mooie van Andy is dat als ik een probleem heb en ik simpelweg geen oplossing zie, dat ik weet dat ik hem kan bellen en dat hij een manier zal vinden om een uitweg te vinden’, aldus John Paramor, die The Sheriff als bijnaam heeft.
Het woord dat ik zou gebruiken om John te karakteriseren is gravitas,' zegt Andy McFee. ‘Hij is empathisch als het om de spelers gaat en hij is eerlijk en rechtvaardig. Als John Paramor over de golfregels spreekt, luisteren mensen.’

Weliswaar is CEO Keith Pelley lovend over de twee, maar enige tijd geleden al deed het gerucht de ronde dat de niet al te florissante financiële situatie van de Europese Tour een rol heeft gespeeld bij het toch wel vroege afscheid van twee iconen.
Zeker in een tijd dat mensen steeds langer doorwerken.
Het zou veel logischer zijn geweest als een van de twee nog een jaar of twee was doorgegaan. Nu gaat in één klap een berg aan ervaring en autoriteit verloren.

Andy McFee

Laatste nieuws