Eerste voor Langasque, Huizing 21ste

Dankzij een 65 maakte Romain Langasque in het Wales Open vijf slagen goed en won hij zijn eerste toernooi op de Europese Tour. Daan Huizing eindigde als beste Nederlander net buiten de top-20.
Eerste voor Langasque, Huizing 21ste

Huizing besloot het toernooi met een foutloze 68 (-3), dankzij birdies op hole drie, veertien en zeventien. Hij won achttien plaatsen en kwam heel dicht bij zijn tweede top twintig van het seizoen. Het werd uiteindelijk een 21ste plaats (-1), die hij deelde met onder andere Thomas Pieters, die op de slotdag genoegen moest nemen met een 72 (+1).

Ook Lars van Meijel noteerde in zijn vierde ronde op Celtic Manor een 68. Hij maakte vijf birdies, maar moest ook twee keer een slag inleveren, waardoor zijn totaal op 285 slagen kwam (+1) – goed voor een 37ste plaats.

Darius van Driel had zestien prima holes met drie birdies, maar hij begon zijn ronde met een double bogey en sloot af met een bogey. Door die dure holes was een ronde level par (71) en een 44ste plaats (+2) het maximaal haalbare.

Wil Besseling is dit seizoen de meest constante landgenoot op de tour, maar dit was niet zijn week. Na twee keer een 73 en een 71 dook hij op de slotdag voor het eerst onder par – al was het maar een slag (70). Het betekende een 53ste plaats in het Wales Open.

Het een na laatste toernooi van de UK Swing kreeg een onverwachte winnaar, want Romain Langasque maakte in de laatste ronde maar liefst vijf slagen goed op de leider. De 25-jarige Fransman won in 2018 op de Challenge Tour en had het seizoen drie podiumplaatsen op het hoogste niveau, maar dat dit zijn week zou worden had hij vanmorgen vast ook niet verwacht.

Met briljant kort spel maakte Langasque zes birdies en hoefde hij nergens een slag in te leveren. Met de laagste ronde van de dag (65) stoof hij het propvolle leaderboard voorbij en hield hij op -8 zelfs twee slagen over op zijn naaste achtervolger. Het leverde hem de titel op, plus een uitnodiging voor het U.S. Open van volgende maand. A good days work.

Leaderboard

Laatste nieuws