Getest: Motocaddy M5 GPS

De M5 GPS heeft een geïntegreerd gps-systeem met touchscreen, dat informatie geeft over de afstanden op meer dan 40.000 golfbanen. Dat moesten we natuurlijk proberen.
Motocaddy M5 GPS: compact maar zeer compleet

De M5 GPS is het vlaggenschip van de nieuwe lijn elektrische trolleys van marktleider Motocaddy. Voor het eerst is een trolley uitgerust met een hoge resolutie 3,5 inch touchscreen, zodat je geen externe rangefinder meer nodig hebt om de afstand tot de vlag of hindernissen te weten.

Het touchscreen is met handschoen aan te bedienen.

Het bijna 9 centimeter grote scherm zit verwerkt in het handvat en is gewoon te bedienen met een handschoen aan. Het is ook in felle zon goed te lezen en heeft natuurlijk ook geen problemen met slecht weer.

Zet de trolley naast je bal en je hebt op ruim 40.000 banen over de hele wereld in één blik de afstanden naar de voorkant, het midden en de achterkant van de green. Ook hindernissen komen duidelijk in beeld.

Je kunt de vlag handmatig verplaatsen voor nog preciezere afstanden bij je approaches.

Om approaches nog nauwkeuriger te maken, versleep je met één vinger eenvoudig de vlag naar zijn huidige locatie. Zelfs als je niet precies weet waar hij staat, maakt dit de clubkeuze makkelijker. Natuurlijk meet het systeem ook direct de afstand die je hebt geslagen en kun je scores bijhouden.

Afstanden, scores, berichten... het scherm laat alles duidelijk zien.

Als je het systeem via de Motocaddy-app aan je telefoon koppelt, krijg je bovendien waarschuwingen over gemiste oproepen, sms-berichten, e-mails en informatie van app's als WhatsApp en Facebook. Handig als je een belangrijk bericht of telefoontje verwacht, maar niet steeds je mobiel uit je tas wilt halen. En met de usb-aansluiting op de M5 kun je 'm tijdens je ronde gewoon opladen.

De M5 GPS is het vlaggenschip van de nieuwe collectie van Motocaddy.

De lichte lithiumbatterij is waterdicht en houdt ook stof buiten. Hij kan gewoon in de trolley blijven zitten als je het futuristische aluminium frame inklapt tot een pakketje van 65 x 47 x 41 centimeter (L x B x H) en 10,5 kilo. Dat de M5 zo klein wordt, is deels te danken aan het feit dat je de wielen omgekeerd op de as kunt zetten om in de breedte ruimte te besparen.

Door de wielen omgedraaid op de as te zetten, is hij nog compacter op te bergen.

Motocaddy golftassen kunnen met het Easylock systeem makkelijk en stabiel op de trolley worden geklikt.

Prijs: € 1149

www.motocaddy.nl

Golfers Magazine zegt: 'Zoals elke Motocaddy trolley werkt de MP5 GPS heel eenvoudig: start/stop knop, een draaiwiel voor snelheid en de mogelijkheid om je kar van 5 tot 60 meter vooruit te sturen. Daar kan iedereen binnen een paar minuten mee uit de voeten.'

'Het haarscherpe en gewoon met een handschoen aan te bedienen touchscreen is net zo intuïtief. De gps geeft continu de afstanden, waarbij je kunt 'schakelen' tussen de green en een lijst met hindernissen – de laatste vaak ook met carry-afstanden. Je moet even weten wat de afkortingen betekenen (LGB = linker greenside bunker, MFWC = midden fairway water carry), maar de afbeeldingen helpen en je leert het zo.'

'Het verplaatsen van de vlag om een accuratere afstand voor je approach te krijgen, werkt prima, omdat je echt de vorm van de betreffende green te zien krijgt en niet zomaar een standaardplaatje. Het blijft natuurlijk een benadering – een laser is accurater – maar de kans is klein dat je de verkeerde club pakt.'

'Eigenlijk is het enige dat we missen een afbeelding van de hele hole, om op de tee wat meer een idee te krijgen van de uitdaging die voor ons ligt. Dit neem echter niet weg dat deze high-end trolley als tasdrager en informatievoorziener heel dicht in de buurt komt van een echte caddie.'

Laatste nieuws