Onstuimig weer kan Women’s Open parten spelen

De weersverwachting voor het eerste Major voor vrouwen op Royal Troon is niet best.
Slecht weer

Martin Slumbers, de Chief Executive van The R&A heeft de 144 deelneemsters aan het AIG Women’s Open woensdag een memo gestuurd.
Daarin waarschuwt hij voor eventuele gevolgen van het slechte weer aan de westkust van Schotland als het gaat om het verloop van het kampioenschap. De kans bestaat zelfs dat het veld voor de laatste twee ronden kleiner is dan de 65 speelsters plus ties die onder normale omstandigheden doorgaan.
Vanwege de covid-19 crisis is het voltooien van het Open op maandag volgens de R&A niet praktisch.
Donderdag, vrijdag en zaterdagochtend kan de uit het zuiden en zuidwesten komende wind een kracht van 5 tot 6 Beaufort krijgen. Maar er zijn ook windstoten van windkracht 8 mogelijk.
Slumbers legt in zijn memo uit de speelsters tijdig op de hoogte worden gesteld van de setup van de baan, de snelheid van de greens en eventuele verplaatsingen van de tees.
De par-71 baan Royal Troon heeft deze week in principe een lengte van 6.079 meter. Vooral op de eerste negen is de wind tegen of schuin tegen.
Zeker met soms het buitengewoon langzame spel van vorige week in het Schots Open in het achterhoofd wijst de R&A de speelsters op het belang van een goede ‘pace of play’.
‘We erkennen dat de baan van Royal Troon uitdagend is en dat kan onder de te verwachten omstandigheden nog meer het geval zijn’, schrijft Slumbers. ‘De snelheid van het spel is iets dat in de hele sport een issue is. Iets waar de R&A in al zijn kampioenschappen de nadruk op legt. We hebben een kans om deze week een voorbeeld te stellen en dat staat los van slecht weer.’
Meer informatie, starttijden en scoring

Laatste nieuws