Luiten moet probleem oplossen

Na een behoorlijk optreden in het PGA Championship volgde een teleurstellend optreden in de Celtic Classic. Dus even geen toernooien, maar wel trainingsuren draaien.

Joost Luiten

Joost Luiten slaat het Wales Open van deze week over – maar dat was al gepland. Nu heeft hij ook besloten het daarop volgende UK Championship op The Belfry bij Birmingham niet te spelen.

‘Op dit moment heb ik wat een “two way miss” wordt genoemd’, schrijft hij op zijn website. ‘De ene keer mis ik de fairway links en de andere keer rechts. Dat is iets wat ik eigenlijk zelden of nooit heb gehad in mijn carrière. Over een mis naar links hoef ik me normaal gesproken geen zorgen te maken. Als ik de bal bij de afslag links opzet, weet ik dat hij met mijn swing terug naar rechts afbuigt, als ik een fairway mis is dat eigenlijk altijd aan de rechterkant.’
In de zwak bezette Celtic Classic op Celtic Manor – op de baan waar hij ooit vierde, tweede en eerste werd – ging het dus mis, zeker in de eerste ronde. Luiten miste toen acht van de dertien fairways.
Daar speelde hij wat de Britten zo treffend Army Golf noemen: left, right, left, right….
‘Nu sta ik op de tee met te veel twijfel vanwege die ‘two way miss’’, aldus Joost Luiten. ‘Dat moet er echt uit, en dus ga ik hard aan de slag met mijn coach Phil Allen.’
De Nederlandse nummer een wil van 3 – 6 september op Valderrama aan het Masters van Andalusië meedoen.
Ook op deze smalle course kon Luiten vaak goed uit de voeten. Hopelijk zijn de problemen vanaf de tee dan opgelost, want elke keer herstelslagen tussen de kurkeiken moeten uitvoeren, daar wordt niemand vrolijk van.

Tour
  • Golfsupport.nl