Alleen Besseling naar weekend in Wales

Opnieuw een vrij weekend voor de overige Nederlanders. Ook Joost Luiten die voor de tweede keer deze maand de cut mist.

besseling

Luiten is geen speler die vaak de cut mist, en ook deze week had hij er gewoon bij kunnen zijn in het weekend. Ondanks een dure triple bogey op de par-4 zesde had de 34-jarige nummer 100 van de wereld tot en met de laatste hole kans het weekend te halen, maar toen de birdieputt op achttien niet viel, viel het doek op de baan waar hij in 2013 nog won, net zoals dat doek ook viel voor Veerman (122e), Van Driel (124e met een 10 op de par-5 achttiende) en Van Meijel (126e).

Door de uitschakeling van de vier landgenoten weet Wil Besseling alle Nederlandse ogen in het weekend op hem gericht. De lange Noord-Hollander ging weliswaar iets minder onder par dan in de eerste ronde, maar zijn -2 was ruim voldoende om het weekend te halen. Sterker, met een totaal van zes onder par staat hij maar één slag buiten de top-10 waarmee hij alle kans heeft een goede klassering in de wacht te slepen.

Aan de top van het leaderboard zijn de lage landen ook goed vertegenwoordigd, al zijn het wel mannen die aan de zuidkant van de grens wonen. Kersverse vader Thomas Pieters is met -10 tweede, één slag achter koploper Sam Horsfield, terwijl Thomas Detry hem met -9 op de hielen zit.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport