Srixon ZX Serie: focus op snelheid

Dankzij een combinatie van flexibele en stijve zones genereren de ZX woods veel balsnelheid. Ook de ZX5 en ZX7 ijzers bieden veel power, zonder dat je inlevert op gevoel en controle.
Srixon ZX Serie: focus op snelheid

De ZX drivers, woods en hybrides zijn ontwikkeld met slechts één doel: snelheid. Door flexibele zones af te wisselen met stijve, werken deze samen om meer energie op de bal over te brengen. Het resultaat van deze zogenaamde Rebound Frame Technology is meer snelheid en dus meer lengte.

Door de combinatie van flexibele en stijve zones wordt er meer energie op de bal overgedragen.

De koolstoffiber kroon van de ZX drivers is 15 procent lichter dan bij vorige generaties, waardoor er meer gewicht laag en diep in het clubhoofd geplaatst kon worden, wat de vergevingsgezindheid ten goede komt.

De ZX5 is het meest vergevingsgezind, terwijl de ZX7 meer aanpasbaarheid biedt.

Er zijn twee drivermodellen beschikbaar, beide met aanpasbare hosel om de loft, lie en hoek van het clubblad aan te passen. De grote, iets afgeplatte ZX5 slaat het makkelijkst en biedt optimale hulp voor hoge, verre drives. De ZX7 heeft twee zoolgewichten, zodat de (strakke) balvlucht extra kan worden beïnvloed.

De hybrides (links) en woods maken gebruik van dezelfde technologie.

De ZX fairwaywoods (rechts) en hybrides maken voor een groot deel gebruik van de dezelfde technologieën om de snelheid te optimaliseren.

Bij de ZX ijzers wordt de balsnelheid verhoogd dankzij een door de computer ontwikkeld patroon dat in de achterkant van het clubhoofd is gefreesd, waardoor het clubblad verschillende diktes heeft gekregen. Dit patroon van groeven, kanalen en sleuven luistert naar de naam MainFrame.

In de achterkant is een MainFrame-patroon gefreesd dat de balsnelheid optimaliseert.

De hoge balsnelheid wordt gecombineerd met een forged gevoel: zacht en solide. De groeven in de korte ijzers (8-PW) zijn scherper, smaller en dieper, om meer spin te genereren en de bal makkelijk op de green te laten stoppen. De verbeterde V-zool glijdt makkelijk door de grond, zonder dat hij zich ingraaft.

De V-zool glijdt makkelijk door de grond, zonder dat de club zich ingraaft.

De ZX5 is de meest vergevingsgezinde van het duo, terwijl het clubhoofd bij het adresseren toch een strak uiterlijk met een scherpe toplijn heeft. De compacte ZX7 heeft met zijn dunne toplijn en smalle zool het uiterlijk van een blade, en biedt extra speelbaarheid en gevoel voor betere golfers.

De ZX7 (rechts) is compacter en heeft een dunnere toplijn en zool.

De lijn wordt gecompleteerd door de ZX Utility ijzers, die compacter zijn dan hun voorgangers. Toch bieden ze door een hol clubhoofd, hun constructie uit meerdere materialen en de MainFrame technologie nog steeds de vergevingsgezindheid die je verwacht van een utility ijzer.

De ZX woods en ijzers liggen vanaf 19 september in de winkel. Voor de utility ijzers moet je tot januari 2021 wachten.

Prijs: € 499 (ZX5 driver), € 529 (ZX7 driver), € 299 (woods), € 259 (hybrides), € 1149 (6 ijzers)

www.srixon.co.uk

Laatste nieuws