Poorten gesloten voor patrons

In een vroegtijdig stadium hebben de heren van Augusta National laten weten dat publiek dit jaar niet welkom is tijdens The Masters. Niet heel verrassend, wel opvallend, en vooral heel bijzonder.
augusta

De afgelopen weken, en ook de komende tijd, worden de toernooien in Amerika en Europa zonder uitzondering zonder publiek gespeeld. Hoewel er ruimte voldoende is op de meeste banen, kiezen vrijwel alle organisatoren er - al dan niet gedwongen door de overheid - ervoor om alleen spelers, caddies en marshals toe te laten.

Als er echter één toernooi was waarbij velen er rekening mee hielden dat toeschouwers alsnog welkom waren, was het wel The Masters. De heren in de groene blazers staan er immers om bekend hun eigen regels te maken en daarbij werd er tot een week voor The Memorial ook van uitgegaan dat daar publiek welkom zou zijn. Waar de organisatie van The Memorial een week voor de start de deuren op sloot deed, besloot men dat in Augusta nu al, drie maanden voor het laatste Major van het jaar.

'Zelfs in deze omstandigheden is een Masters zonder publiek zeer teleurstellend,' aldus chairman Fred Ridley in een verklaring, 'maar de risico's om wel patrons toe te laten zijn gewoon te groot.'

'Vanaf het moment dat we (in april, red) bekend maakten het toernooi van 2020 naar november op te schuiven zijn we druk bezig geweest met de vraag hoe je een groot event als dit kan organiseren tijdens een pandemie. Daarbij stonden gezondheid en veiligheid altijd voorop en dat staan ze ook nu nog nu we tot deze moeilijke beslissing zijn gekomen.'

Reeds aangeschafte kaartjes blijven geldig tot de editie van 2021, al kunnen de gelukkigen die een kaart bemachtigden er ook voor kiezen hun geld terug te krijgen, en er komt - uniek in de historie - voor hen ook een mogelijkheid om online merchandise aan te schaffen.

Laatste nieuws